Україні потрібні F-16, ATACMS і ППО / колаж УНІАН, фото US Air Force, US Army

У 2024 році російській авіації буде неспокійно в українському небі. У рецепті з вигнання літаків РФ з українського повітряного простору три інгредієнти: винищувачі F-16, комплекси ППО великого радіусу дії і далекобійні ракети ATACMS.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, передає "Обозреватель".

"Ракети ATACMS повинні будуть обмежувати і в цілому унеможливити використання російською авіацією аеродромів на тимчасово окупованих територіях. Відповідно, це скоротить оперативність і підвищить ресурсовитрати у російської авіації. У той час як засоби ППО будуть зберігати високі ризики для ВКС РФ, навіть коли не фіксуються злети F-16", - зазначив він.

Відео дня

Коваленко констатував, що перед ПС ЗСУ стоять непрості завдання комплексного застосування декількох засобів протидії російським військам.

"Також слід розуміти, що результати будуть не блискавичні, і відразу над всією зоною бойових дій зробити таку собі "безпольотну зону" для російських окупаційних військ не вийде, але в цілому це цілком здійсненно", - вважає оглядач.

F-16 для України - що повідомлялося

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що українські пілоти вже літають у небі на багатоцільових винищувачах F-16 з інструкторами. Зазначалося, що льотчики "напрацьовують" необхідну кількість годин.

У ПС ЗСУ повідомили, що українські партнери "дуже-дуже конфіденційно" навчають наших пілотів, тому інформація про хід тренувань не оприлюднюється.

Вас також можуть зацікавити новини: