ЗСУ захопили рідкісний російський ГАЗ-3937 "Водник" / фото t.me/zloyodessit

Збройні сили України затрофеїли російський ГАЗ-3937 "Водник", рідкісний позашляховик, здатний долати водні перешкоди "вплав".

Як зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, даний бронеавтомобіль стоїть на озброєнні російської армії у кількості не більше півсотні, Міноборони РФ відмовилося від великого замовлення "Водників", оскільки вони виявилися занадто важкими для транспортування.

На думку Коваленка, застосовувати навіть такі раритетні бронеавтомобілі у зоні бойових дій в Україні Росію змушує дефіцит ББМ.

Відео дня

"При цьому, навіть така рідкість вже у руках ЗСУ, що зайвий раз говорить, як про інтенсивність бойових дій, так і їх результативність. Звичайно ж, не на користь російських військ", - додав експерт.

Втрати Росії в Україні на 5 лютого - дані Генштабу ЗСУ

Нагадавши, загальні бойові втрати РФ з початку широкомасштабного вторгнення в Україну орієнтовно становлять 131 тисячу 290 чоловік особового складу.

Також Росія втратила: танків - 3 тис.220, бойових броньованих машин - 6 тис. 405, артилерійських систем - 2 тис. 226, РСЗВ - 460, засоби ППО - 227, літаків - 294, вертольотів - 284.