Наразі невідомо достеменно, чи справді у РФ є план застосувати масово свою авіацію / фото wikimedia.org

Українців нещодавно налякала інформація видання FT про те, що Росія накопичує свої літаки та гелікоптери поблизу українського кордону. Військовий експерт та генерал-лейтенант Ігор Романенко у коментарі "24 каналу" заявив, що такі повідомлення серйозні, та українські військові готові до всього.

Ймовірно, каже генерал, Росія могла перебазувати літаки до українських кордонів для посилення власних можливостей при завданні авіаударів. Він каже, що РФ може вдатися до такого сценарію за умови задіяння стратегічного резерву до 200 тисяч своїх військових.

"Це дуже серйозна загроза. Наш Генштаб це знає, має на увазі, опрацьовуються відповідні заходи", – додав Романенко.

Відео дня

Він каже, що 100%-во не можна говорити про готовність Росії застосувати цю авіацію, але ЗСУ завжди пропрацьовують найгірший варіант сценарію. Адже росіяни ще раніше хотіли отримати перевагу в повітрі, та їм цього не вдавалося.

Росія стягує до кордонів з Україною авіацію

Західна розвідка повідомляє, що Росія накопичує поблизу українського кордону літаки та гелікоптери. Видання Financial Times називає це ймовірною ознакою того, що РФ готується так до наступу, в якому авіація стане підтримкою. Водночас міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Штати не бачать неминучих ознак "масованої повітряної атаки", що насувається.

Водночас радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що повідомлення ЗМІ про перекидання до кордонів України сотень літаків і вертольотів РФ для масованого нальоту не відповідають дійсності.

Вас також можуть зацікавити новини: