В Росії розповіли епічну історію про атаку на катер "Івановєц" / колаж УНІАН, скріншоти з відео

В ніч проти 1 лютого Головне управління розвідки здійснило спецоперацію, внаслідок якої поблизу тимчасово окупованого Криму було потоплено російський катер "Івановєц". Його атакували морськими дронами. 

Видання Defense Express звернуло увагу на те, як реагувала на цю подію Росія, зокрема тамтешні "воєнкори". Так, автор телеграм-каналу "Рыбарь" видав майже голівудську історію про те, як одразу дев'ять морських дронів вийшли з гирла Дунаю. Проте дістатися до корабля змогли нібито лише п'ять.

"Дев'ять безекіпажних катерів вийшли з Одеси та гирла річки Дунай у напрямку Криму. Чотирьох з них виявили російські моряки на вході в озеро Донузлав. По них був відкритий вогонь, внаслідок чого чотири дрони були знищені", – написав він. 

Ще один морський дрон нібито підірвався поряд із бортом катера "Івановєц". Проте на відео, яким поділилися в ГУР чітко видно, що російський катер атакували мінімум шість безпілотників. Вони "зграєю "загризли" ракетний катер "Ивановець", послідовно мінімум двічі уразивши його у корму, а потім мінімум трьома ударами – у борт".

Автори матеріалу зазначили, що в російських пропагандистів вже відпрацьована тактика подальших коментарів на такі випадки. Цілком можливо, що на росТБ почнуть казати, що на ремонт катера "Івановєц" піде зовсім мало часу, адже його варто тільки "підфарбувати". Або ж "зомбоящик" може почати розганяти інформацію про те, що цей катер взагалі не мав жодної цінності для російського флоту. 

Знищення катера "Івановєц": інші новини

У ГУР повідомили, що вартість знищеного під час операції катера "Івановєц" становить орієнтовно $60-70 мільйонів доларів. Крім того, РФ могла втратити чимало моряків – на катері було 40 членів екіпажу. На місці затоплення тривають пошуково-рятувальні роботи.

Зазначається, що це вже не перші втрати ворога у вказаній бригаді. Раніше спільними зусиллями СБУ та ВМС ЗСУ було пошкоджено малий ракетний корабель проєкту 1239 "Самум".

Вас також можуть зацікавити новини: