Аналітики розповіли про "м'ясну" тактику окупантів / скріншот

Російські окупанти на фронті в Україні застосовують доволі цікаву тактику, завдяки якій останнім часом вони змогли покращити своє тактичне положення.

Супротивники спочатку застосовують FPV-дрони та артилерію, щоб подавити логістику, зокрема, зупинити рух техніки для підвозу боєприпасів, повідомили аналітики DeepState в Telegram. За даними експертів, потім ворог відправляє живу силу кількома хвилями, до того ж для загарбників участь у першій чи другій хвилі атак - "це 95% загибель".

"Противник відправляє спочатку першу хвилю піхоти силами від відділення до взводу (вважається, що у взводі зазвичай 30 осіб, - Ред.). Дивиться наші вогневі точки та позиції, які подавляють його наступ. Потім відправляється друга хвиля такими ж силами, і вже починають подавляти наші вогневі… Для подавлення використовується і арта, і FPV-дрони, і найгірше - КАБи", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Аналітики додали, що після другої хвилі зазвичай у бій йдуть фахові ворожі штурмові сили. "…Але, якщо за перші дві не було подавлено вогневі, а резерви присутні, то ворог може робити накати раз за разом. Звісно, це доволі "м'ясна тактика"…", - зазначається у матеріалі.

Такий російський "конвеєр смерті" у Степовому бачив один із воїнів із 47 окремої механізованої бригади. Захисник України сказав, що якби наші командири батальйонів так відправляли на вірну смерть своїх підлеглих, "то їх би давно пристрелили".

Коли закінчиться війна в Україні - прогнози, які сьогодні варто знати

Повномасштабна війна в українській державі проти росіян розпочалася рано вранці 24 лютого 2022 року. Сьогодні, 15 березня, 751 день з початку повномасштабного протистояння. 

За словами президента Володимира Зеленського, українцям важливо витримати 2024 рік. Лідер нашої держави зазначав, що ніхто не знає точно, коли закінчиться війна.

У січні поточного року прем'єр Британії Ріші Сунак під час несподіваного візиту в Київ сказав, що потрібно готуватися до того, що протистояння буде довгим. Крім того, британський чиновник заявив, що наша держава здобуде перемогу.

Вас також можуть зацікавити новини: