Стенд з ліквідованими в Україні військовими 64-ї російської бригади / скріншот

Гвардійська без гвардійців. 64-та мотострілецька бригада з Хабаровська, якій Путін хвацько подарував почесне звання, майже знищена в Україні. Бійці цієї бригади увійдуть в історію як "кати з Бучі".

Про те, що багато військових злочинців ліквідовано в Україні, обмовився військовий медик з Хабаровська Олексій Асташов. На загал він виставив фото стенду військової частини, на ньому імена та прізвища 44 військових, нагороджених посмертно орденом мужності за війну в Україні. Про це йдеться в сюжеті проекту FreeДом.

У коментарі під фото автор написав, що на стенді - 1/10 всіх загиблих, і від бригади нічого не залишилося. Але журналісту "Радіо Свобода" вдалося зв'язатися з автором поста - він уточнив, що дійсно реальні втрати бригади набагато більші, ніж 44 людини.  За його словами, втрати-сотні військових, плюс є відмовники, не менше 100 осіб.

Журналістам вдалося знайти підтвердження ліквідації в Україні всіх 44 новопредставлених героїв Росії зі стенду, а також підтвердження того, що таких втрат росіяни не очікували. Всі шоковані такими втратами.

Ті залишки 64 бригади, які українські військові не добили на Київському, Ізюмському та Слов'янському напрямках, за даними журналістів, збираються перекинути під Херсон і з'єднати з іншими підрозділами.

Тим часом, у своїй доповіді Інститут вивчення війни припустив, що в Кремлі цілеспрямовано знищують бригаду, що зганьбилася на весь світ своїми мародерствами і вбивствами - чим менше живих свідків, тим менше тих, хто буде давати свідчення щодо військових злочинів.

Вас також можуть зацікавити новини: