Ходжес розповів, як ATACMS вплинуть на хід війни / скріншот

Можливість того, що США відправлять Україні тактичні ракетні системи великої дальності (ATACMS), може змінити правила гри в досягненні мети Києва по поверненню тимчасово окупованого Криму.

Про це заявив екс-командувач армії США в Європі, генерал у відставці Бен Ходжес, передає Newsweek. "Крим є вирішальною територією цієї війни, тому його ізоляція, а потім і неспроможність - два необхідних кроки, які приведуть до його звільнення", - висловив думку військовий.

Нагадаємо, влада України заявляла про намір повернути Крим в рамках своїх військових цілей.

Відео дня

Ходжес зазначив, що якщо Німеччина погодиться надати крилаті ракети Taurus, "Україна скоро зробить Крим непридатним для російських сил, особливо для Чорноморського флоту. Севастополь, Саки, Джанкой - все легко в межах досяжності". Ходжес також зазначив, що не турбуючись ні про що, Великобританія і Франція вже відправили ЗСУ зіставні ракети Storm Shadow.

Зазначимо, що США вже тривалий час не можуть прийняти рішення щодо поставок Україні ATACMS. Однак, вчора ABC News повідомили, що США близькі до прийняття рішення про відправку Україні цих далекобійних ракет. А сьогодні радник глави офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи повідомлення ЗМІ, заявив, що передача Україні далекобійних ракет, в тому числі ATACMS, вирішить два ключові завдання цього етапу розв'язаної Росією війни - "психологічну" і "практичну".

Чим допоможе ATACMS ВСУ

ATACMS має дальність дії до 190 миль і дозволить українським силам вражати цілі, що знаходяться на набагато більшій відстані, ніж ракети HIMARS і реактивних систем залпового вогню M270.

Системи можуть бути використані для ураження пунктів управління, логістичних центрів, особливо складів боєприпасів, а також авіабаз на півострові.

Вас також можуть зацікавити новини: