Микола Маломуж пояснив, що потрібно зробити, щоб зірвати ворожі наступальні операції / колаж з фото ua.depositphotos.com і скріншоту

Повномасштабна війна в Україні триває, і, якщо українська сторона масштабує удари по важливих військових об'єктах у Росії, то ворожі наступальні операції будуть зірвані.

Необхідно ліквідувати ворожі військові об'єкти всіх типів, починаючи з місць дислокації сил РФ, знищувати, зокрема, склади боєприпасів, збори для навантаження бронетехніки, навчальні центри, розповів генерал армії України, екс-глава Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж в ефірі каналу "FreeДом".

"...Це конкретні об'єкти, які коштом розвідки різних типів ми намацали і завдали удару. Це - якщо ми говоримо про розширення масштабів. А масштаби, я думаю, будуть розширюватися вже не десятками, а сотнями. Перспектива - якщо ми зараз матимемо до 1,5 млн тільки безпілотників, я не кажу про ракети, власного виробництва - на території Росії об'єкти покриватимуться системно", - заявив офіцер.

Відео дня

За словами експерта, завдяки таким діям українських сил війська противника втратять можливість мати підтримку. "І ці наступальні операції будуть просто-таки зірвані, і перспектив не буде", - пояснив генерал.

Експерт також прокоментував удар по аеродрому в Морозівську, який розташований у Ростовській області РФ.

Морозовськ на карті Росії / скріншот

"...Там бомбардувальний полк (може складатися з 32 літаків, - Ред.) стоїть цілий, який щоденно спрямовує на наші військові позиції, а й на прифронтову зону літаки для завдання ударів, включно з ударами керованими бомбами...", - поділився він.

Атаковано аеродром Морозовськ - що треба знати

У Морозовську потужні вибухи пролунали у ніч на 5 квітня. У РФ поскаржилися на атаку десятками безпілотників. Пізніше джерела повідомили УНІАН, що атаку успішно здійснили Сили оборони України та Служба безпеки. За відомостями джерел, ліквідовано щонайменше шість літаків РФ.

Чи можливий наступ Росії на Київ чи Харків - що повідомлялося

Військовий експерт Сергій Грабський говорив, що у супротивника є стратегічні плани на захоплення Харкова. Аналітик додав, що наразі наступ на Харків 2024 українцям не загрожує, оскільки у ворога немає достатньої кількості сил і засобів, щоб його здійснити.

На початку квітня капітан 130-го батальйону 242-ї бригади Сил територіальної оборони Олексій Фандецький говорив, що росіянам дуже важливо захопити українську столицю. Раніше командир батальйону ЗСУ "Вовки да Вінчі" Сергій Філімонов поділився думкою, що наступ на Київ 2024 нам не загрожує.

Вас також можуть зацікавити новини: