Експерт пояснив, що заважаэ швидкому просуванню ЗСУ на півдні / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Велика частина тимчасово окупованих територій замінована російськими загарбниками. Це суттєво ускладнює просування Сил оборони України на півдні, зокрема, на Мелітопольському напрямку.

Як зазначив в ефірі телеканалу FREEДОМ аналітик та колишній співробітник СБУ Іван Ступак, росіяни дуже щільно замінували тимчасово окуповані території.

"Україна зараз – одна з найбільш забруднених у мінному плані країн, ми навіть собі не можемо уявити, де ці міни можуть перебувати. Російська Федерація використовує спеціальні пристосування для скидання мін, і куди вони летять – невідомо. Це становить велику проблему для наших військовослужбовців, для швидкого прориву", – пояснив Ступак.

Відео дня

Водночас експерт додав, що в росіян не вистачає людей, щоб повністю закрити лінію фронту.

"На всі траншеї та всі окопи людей у росіян банально не вистачає. Зосередження російських військ – на східному напрямку, а ось південь – це окопи, які РФ не в змозі заповнити за тими нормативами, які підписані у військовому підручнику", – резюмував він.

Війна в Україні: важливі новини

У вечірньому зверненні 21 червня президент України Володимир Зеленський повідомив про важкі бої на фронті. Він додав, що наші захисники знищують окупантів на півдні країни, а також на Донеччині. Глава держави подякував українським воїнам за збиття ударного вертольота Мі-24 окупантів на Запорізькому напрямку.

Водночас у СБУ повідомили, що менше ніж за тиждень військові контррозвідники Служби безпеки знищили 21 одиницю техніки противника. Йдеться про 11 танків, 2 САУ, 2 БМП, 2 МТЛБ і один броньовик та 3 одиниці автомобільної техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: