Ворог у Херсонській області вбив дитину / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Унаслідок обстрілів Херсонської області російськими загарбниками загинула дитина, ще двох людей поранено - усі вони були біля магазину.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак. "Росіяни вбили дитину на Херсонщині. Це сталося внаслідок обстрілів у Зеленівці", - написав він.

Керівник ОП додав, що батько приніс дитину до лікарні на руках. "Також поранення отримали ще дві людини. Всі вони перебували біля магазину", - повідомив Єрмак. Він підкреслив, що російські терористи продовжують цинічно вбивати цивільних українців.

Відео дня

Згодом у Херсонській облпрокуратурі уточнили, що травми, несумісні із життям, отримав 5-річний хлопчик та двоє чоловіків. За даними прокуратури, ще один чоловік та неповнолітній хлопець отримали травми різного ступеня тяжкості. 

За фактом обстрілу правоохоронці розпочали досудове розслідування за ч. 2 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

У вечірньому зверненні президент України Володимир Зеленський відреагував на сьогоднішні обстріли росіянами Херсонщини.

"Сьогодні російський обстріл нашої Херсонщини забрав життя ще однієї дитини. Хлопчика. Його звали Всеволод", - зазначив він. За словами Зеленського, у липні хлопчику мало б виповнитися шість років. Глава держави висловив співчуття рідним і близьким дитини.

Ворог у Херсонській області вбив дитину / фото t.me/phogovua

Ситуація в Херсонській області - зараз це варто знати

Ворог вже не раз бив по території регіону, є багато жертв, постраждалих. Крім того, зруйновано чимало будівель.

Як повідомляв УНІАН, 15 травня голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін заявив, що попередньої доби через обстріли російськими окупантами Херсонської області загинули шестеро людей, ще троє зазнали поранень.

Крім того, повідомлялося, що вранці 15 травня супротивники атакували Херсон безпілотниками. Унаслідок ворожої атаки серйозних руйнувань зазнала будівля одного з навчальних закладів.

Вас також можуть зацікавити новини: