Яка ситуація в Миколаєві зараз? / facebook.com

Ворог не припиняє спроб атакувати Миколаїв і область.

УНІАН веде онлайн-трансляцію подій у Миколаєві в четвер, 5 травня, на тлі російської агресії в Україні.

21:49 Орієнтовно сьомого-восьмого травня в Миколаєві почнуть заповнювати водопровідну систему технічною водою, з річки Південний Буг. Місткість всіх трубопроводів міста складає майже 150 тис. кубів. Перед подачею води в крани містян систему промиють. В деяких районах міста вода вже з’явиться в понеділок, вівторок і так до четверга. Пити воду з крана та готувати з неї їжу не можна — Олександр Сєнкевич.

Відео дня

20:52 На Миколаївщині триває непримусова евакуація. Жителі територіальних громад можуть виїхати в Миколаїв, в інший регіон України чи район Миколаївщини, або за кордон.

19:36 Чотири піротехнічні розрахунки Миколаївщини та Одещини продовжують роботи з розмінування. Протягом 5 травня піротехніки відпрацювали 82 звернення на Миколаївщині та вилучили 55 боєприпасів  — ДСНС.

18:38 На Південнобузькому напрямку війська РФ зосередили зусилля на фортифікаційному обладнанні позицій, поповненні запасів боєприпасів, пального та матеріально-технічних засобів — генштаб ЗСУ

17:47 СБУ: З початку повномасштабного вторгнення росії провели дев’ять обмінів — додому повернули 324 українських полонених.

17:01 Підприємці отримають 6500 грн за працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України. Подати заявку на компенсацію витрат може лише роботодавець через 5 днів після працевлаштування внутрішньо переміщеної особи.

15:55 6 травня Миколаївська обласна станція переливання крові запрошує донорів з ІІІ групою резус (-) та IV групою резус (+) та (-)

Адреса пров. Радіо, 2. з 8:00. З собою мати паспорт.

15:37 З початку війни в Миколаєві зросла кількість пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями. До кардіоцентру міської лікарні № 1, який повністю відновив свою роботу, нині надходить більше містян з інфарктами та інсультами, ніж до війни.

15:30 У Миколаївській області поки що не відновлюватимуть залізничне сполучення - повідомив Віталій Кім.

13:26 У Миколаєві час від часу чути вибухи. Без паніки - це працюють наші сапери з ДСНС - очищають місто від боєприпасів, що не розірвалися, після нічного обстрілу.

13:01 Поточна оперативна ситуація на півдні України на ранок 5 травня. Херсон та Миколаїв.

12:44 У Миколаєві затримано двох жителів Одеси за підозрою у незаконному переправленні чоловіків призовного віку до Молдови. З одного чоловіка брали 4,5 тисячі доларів. Наразі перевіряється інформація про причетність до цього бізнесу одеських правоохоронців – ДБР.

10:57 Нове відеозвернення від Кіма. Сьогодні всю ніч бомбили місто та область. До 10:30 жертв немає, кілька поранених. Багато збитків матеріальних. Це ми переживемо, головне, що немає жертв.

10:48 Голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва повідомила, що за 4 травня на Миколаївщині поранення отримали 15 людей. Станом на ранок 5 травня, вмиколаївських лікарнях знаходяться 157 громадян, що постраждали від атак окупантів на Миколаївщину.

10:40 Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 05.05

10:33 У результаті нічних обстрілів були пошкоджені газопроводи на кількох вулицях Інгульського району. Без газу в місті наразі більше 290 абонентів. На місцях працюють фахівці, усі витоки газу локалізовані. Ремонтні бригади відновлюють газопостачання.

10:30 Зранку 5 травня на міські маршрути вийшло 193 одиниці громадського транспорту. Тролейбуси № 2: Міжміський автовокзал - мкрн. Намив (з берегом) № 6: вул. Третя Воєнна - мкрн. Намив (без берега) № 4: мкрн. Намив - "Миколаїв-Вантажний" Трамваї №1: Яхт-клуб - Широка Балка № 3: ЧСЗ - вул. Десята Воєнна № 6: Промзона - Центральний ринок № 7: Центральний ринок - Широка Балка № 10: Промзона - Широка Балка № 11: Центральний ринок - вул. 10 Воєнна Автобуси вул. Шоста Слобідська – мкрн. Кульбакіно вул. Садова - мкрн. Ракетне Урочище Пушкінське кільце - мкрн. Тернівка вул. Шоста Слобідська – зупинка Фуршет (із заїздом до зупинки Ушакова) Приватні перевізники №№ 1, 2, 3, 10,15, 16, 21, 23, 26, 29, 31, 34, 43, 44, 45, 52, 53, 54, 56, 62, 75, 82, 86, 87, 89. Орієнтовний графік роботи громадського транспорту: 6:30 - 19:00.

9:34 Ранкове зведення Оперативного командування "Південь" Окупанти продовжують обстрілювати Миколаїв "Смерчами", у тому числі з касетними боєприпасами. Як наслідок – потрапляння до газових комунікацій, електропідстанції, об'єктів промисловості та приватних будинків. Увечері 4 травня росіяни вдарили в район зоопарку Миколаєва, завдано суттєвої поразки однієї зі шкіл. Інформація щодо постраждалих уточнюється. На півночі Херсонщини та Миколаївщини окупанти обстрілюють села, які покинули, відступивши. Одна жінка загинула щонайменше шістьох жителів поранено. Окупанти намагалися за допомогою "Орлана-10" розвідати позиції українських захисників у Миколаївській області, проте ЗСУ знищили ворожий БПЛА.

9:14 За даними Оперативного командування "Південь": "Активних наступальних дій з метою просування військ в бік Миколаєва не було, але протягом доби здійснено кілька обстрілів з реактивних систем залпового вогню "Смерч". На півночі Херсонщини і Миколаївщини ворог вкриває вогнем сіла, які полишив, відступивши. Не шкодуючи місцевих жителів, вражаючи та руйнуючи вщент приватні домоволодіння. Одна жінка загинула, щонайменше шість мирних жителів отримали ушкодження. Остаточні втрати уточнюються. Саме місто Миколаїв нещадно обстрілюється системами залпового вогню із використанням заборонених касетних снарядів. Намагаючись нанести максимальне ураження, ворог б’є по житлових та промислових кварталах. Як наслідок – влучання у газові комунікації, електропідстанцію, об’єкти промисловості та приватні будинки. Пізно ввечері вдарили ще й в район зоопарку, нанесено суттєве ураження одній із шкіл. Інформація про постраждалих уточнюється. Під час чергової спроби БПЛА "Орлан-10" розвідати наші позиції на Миколаївщині, зенітно-ракетними підрозділами ворожий лазутчик був збитий".

9:11 СБУ викрили жителя Очакова, який підтримував збройну агресію Росії проти України. 57-річного чоловіка звинуватили у розміщенні та розповсюдженні матеріалів, що містять виправдання, визнання правомірної та заперечення збройної агресії Росії проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України). Підозрюваний, використовуючи профіль у соціальній мережі Однокласники, розміщував та розповсюджував відеоматеріали, в яких містилася інформація, спрямована на виправдання та схвалення збройної агресії росії проти України.

06:00 Ніч у Миколаєві пройшла спокійно.

Раніше очільник Миколаївської ОГА повідомляв, що в Миколаєві придумали, як вирішити проблему з водопостачанням.

Вас також можуть зацікавити новини: