Посіпака Росії намагаються втекти із ЗАЕС, поділився "Енергоатом" / фото УНІАН

Так звані "керманичі" окупованої росіянами Запорізької атомної електростанції масово відпрошуються у росіян нібито у відпустки і виявляють бажання "відпочити" поближче до Керченської протоки, яка знаходиться між українським Керченським півостровом та російським Таманським.

Зрадники шукають шляхи для втечі, оскільки розуміють, що Збройні сили України вже близько, і часу лишилося зовсім небагато, повідомляє державне підприємство "Енергоатом". "Нинішні так звані керманичі Запорізької АЕС виявляють бажання масово "відпочити" поближче до Керченської протоки, відпрошуючись у росіян нібито у відпустки. Щоправда, через критичний брак персоналу "керівникам" середньої ланки згоди на це не дають", - зазначається у повідомленні.

В "Енергоатомі" додали, що ключовий колаборант ЗАЕС Юрій Чернічук з 1 травня втік з Енергодару в тимчасово окупований Крим.

Відео дня

"…Зрадники підшукують собі шляхи для евакуації, адже розуміють, що ЗСУ вже близько, отже часу на втечу залишилося зовсім небагато. Звідси й гарячка. Та найсмішніше - колаборанти ще й намагаються знайти собі "заміну", підбурюючи атомників ЗАЕС, щоб вони погодилися виконувати їхні обов'язки. Тобто запроданці, котрі зрадили Україну..., рятуючи себе, намагаються зламати життя ще й патріотам", - підкреслили у держпідприємстві.

Ситуація на Запорізькій АЕС - сьогодні це варто знати

Ворог почав повністю контролювали ЗАЕС у березні минулого року.  Біля атомної електростанції не раз лунали вибухи, виникали аварії, але супротивник все одно відмовлявся провести демілітаризацію станції.

У квітні міністр енергетики України Герман Галущенко говорив, що ситуація щодо технічної експлуатації ЗАЕС погіршується. Також повідомлялося, що вороги займаються мародерством. 

На думку військового експерта Івана Ступака, факти мародерства свідчать про те, що супротивники будуть "драпати" з території ЗАЕС.

Вас також можуть зацікавити новини: