На правобережній частині Херсонщини ворог посилив свої позиції мобілізованими / фото ua.depositphotos.com

На правобережній частині Херсонщини ворог посилив свої позиції мобілізованими військовослужбовцями чисельністю до 1000 осіб.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні.

"Відзначається посилення угруповання ворога на правобережній частині тимчасово зайнятої території Херсонської області мобілізованими військовослужбовцями чисельністю до 1000 осіб. Їх розселяють у помешканнях місцевих жителів, які покинули ці території", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

В Генштабі зазначають, що триває так звана "евакуація" з тимчасово зайнятої території Херсонської області, тобто російські окупанти вивозять медобладнання та майно, як вони називають, "націоналізованих" підприємств.

"Так, з населеного пункту Білозерка, обладнання місцевої лікарні вивозиться до міст Скадовськ та Генічеськ", - зазначається в повідомленні.

Ситуація на Херсонщині - що відомо

Сили оборони півдня України повідомили, що російські війська переформатують підрозділи на Херсонщині. 

У свою чергу радник голови ОВА Сергій Хлань зазначив, що окупанти мінують поля на околицях Херсона та готуються до вуличних боїв.

За добу 27 жовтня українські ракетники утилізували два склади з боєприпасами та ангар із скупченням техніки окупантів. Штурмовою та армійською авіацією Збройних сил україни було нанесено 16 ударів по районах зосередження живої сили, техніки та озброєння ворога.

Вас також можуть зацікавити новини: