Роман Світан оцінив, чи здатна Росія повністю закрити своє небо / фото ua.depositphotos.com

Росіяни ніколи не зможуть закрити небо над всією територією РФ, їхня протиповітряна оборона точкова і більш обʼєктна. Про це заявив військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

"Вся Росія повністю відкрита для прольоту у всі сторони. Закрити цю територію практично неможливо, там під 10 тис. км відстані від північно-західного до південно-східного кордону, тому росіяни просто ніколи в цьому житті не зможуть закрити повністю небо на Росією", – пояснив він в ефірі телеканалу "Київ24".

Експерт зауважив, що навіть за часів СРСР від атак з повітря захищали лише Москву. Ще одна зона ППО проходила в Україні

Відео дня

"Навіть якщо всю ППО забрати з нашого фронту, вони не зможуть перекрити навіть напрямок Москви. Ми цим точно будемо користуватися. Нам потрібні дальні засоби ураження у великій кількості", – констатував Світан.

Атаки по Росії: останні новини

У ніч проти четверга, 18 січня, одразу дві області РФ атакували дрони. У Міноборони Росії звітували, що один дрон нібито збили в Московській області, а ще один – перехопили у Ленінградській.

Пізніше стало відомо, що була атакована нафтобаза в Ленінградській області РФ. Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін каже, що по нафтобазі росіян поцілили дрони українського виробництва. 

Вас також можуть зацікавити новини: