Супротивники у Харківській області хочуть захопити водосховище, попередив воїн / фото wikimedia.org

Російські окупанти намагаються захопити Оскільське водосховище у Харківській області, яке має велике значення для оборони України.

Про це розповів військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ефірі "Еспресо". "Вони будуть намагатися продавлювати постійно всю лінію фронту - це однозначно. Щодо Лимано-Куп'янського напрямку, для них кінцева ціль - це Оскільське водосховище, напрямок Ізюму, звідки вони були вибиті в рамках наступальної нашої операції. Це питання іміджеве для них, друга армія світу страшенно програла бій за Харків. Звичайно, що вони завжди будуть намагатися взяти реванш на цьому напрямку", - пояснив Тимочко.

За його словами, вороги розуміють, що ЗСУ рано чи пізно знову перейдуть у наступ, і Оскільське водосховище, за їхніми оцінками, на східному напрямку може створити загрозу прориву для ЗСУ.

Відео дня

"А також, скажімо, вийти на водний рубіж, який має майже 80 км - це б додало їм можливість вибудувати якісь інженерні укріплення на цьому напрямку, хоча знову ж, коли вони відступали у свій час з Харківщини, то пробували по Оскільському водосховищу вибудувати фортифікації, але тоді настільки була велика паніка в їхніх військах, що вони закинули це тільки почавши якісь елементарні підготовчі роботи", - пояснив він.

Тимочко також підкреслив, - не варто забувати, що ворог все ж свої помилки на цьому напрямку мав врахувати. "Путіну (російський диктатор Володимир Путін, - Ред.) конче потрібні перемоги. Ви ж бачите, він завжди може подати маленький хутір, через свою пропаганду, як перемогу. Він, мабуть, і хоче десь виступити на фоні декорації, як у свій час Наполеон на фоні єгипетських пірамід. Це все Путін, взагалі там бої на цьому напрямку втратили військове значення для них", - додав він.

Важливі останні новини України - війна з РФ триває, і це варто знати

Як повідомляв УНІАН, російські загарбники дещо зменшили кількість ударів на Таврійському напрямку, проте Сили оборони готуються до збільшення активності ворога.

"Станом на 6.00 сьогоднішнього ранку ворог протягом двох діб не завдавав в нашій операційній зоні авіаударів. Втім, вчора дещо збільшив активність артилерії - зафіксовано 703 артобстріли. Минулої доби було менше боєзіткнень, всього 30, та застосувань FPV-дронів. Але ворог перегруповується, і ми готуємось до збільшення його активності", - заявив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" - бригадний генерал Олександр Тарнавський.

Вас також можуть зацікавити новини: