РФ вивела у Чорне море ракетоносії / Міноборони Російської Федерації / Facebook

Після "шахедної" атаки є серйозна загроза ракетних ударів російськими окупантами по Україні, тому не потрібно ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Про це  повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня Наталія Гуменюк в телемарафоні.  

Вона зазначила, що корабельне угруповання розгорнуто досить потужно – 17 кораблів в Чорному морі і один корабель чергує в Азовському морі.

"Два ракетоносії продовжують бойове чергування - надводний і підводний. 12 ракет типу "Калібр" вони можуть разом нести. І це говорить про те, що після довготривалої паузи ракетоносії будуть виведені на чергування якраз після "шахедної" атаки на один з портів", - наголосила вона.  

За її словами, після шахедної атаки ворог часто застосовує ракетні обстріли, спираючись на ті дані, які були отримані після попередньої атаки.

"Тобто виявлення систем протиповітряної оборони і прокладання маршрутів для ракет з максимальним ураженням. Тому сили оборони напоготові, ми усвідомлюємо небезпеку. Тому у випадку повітряної тривоги будьте особливо оперативні і прямуйте в укриття", - наголосила Гуменюк.

Повітряні удари РФ - останні новини

Як повідомляв УНІАН, за даними Генштабу, протягом минулої доби Російська Федерація  завдала удару іранськими БпЛА типу "Shahed". Українська протиповітряна оборона знищила 23 ударних БпЛА. 

Ворог завдав 5 ракетних, 89 авіаційних ударів та здійснив 67 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Є постраждалі серед цивільного населення. 

Також сьогодні вночі окупанти запустили по Києву дрони-камікадзе. Всього півтора десятка, але всі вони були збиті на підльоті до столиці.

Вас також можуть зацікавити новини: