РФ вивожить частину військ з України / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Олег Жданов прокоментував інформацію про те, що Росія виводить з України війська для захисту Бєлгородської області.

"Нам буде легше. Чим більше вони виведуть військ на свою територію, тим нам буде легше як у контрнаступі, так і у вибиванні їх військ з нашої території. Що вони будуть творити на кордоні? У нас там стоять війська. Тому особливого нічого вони на кордоні витворити не можуть", - зазначив він.

За його словами, ЗСУ готові до того, що кількість військ РФ на державному кордоні збільшиться.

"Це несе певні ризики. Але це дуже істотно допомагає фронту стосовно ослаблення російського угруповання, зменшення його чисельності та кількості озброєнь і техніки, які вони заберуть з собою. Ми до цього готові. У нас є рубежі оборони, війська, які охороняють і кордон з Російською Федерацією, і кордон з Білоруссю".

Війна в Україні - актуальне

Нагадаємо, авіація Сил оборони України за 27 травня завдала чотири удари по районах зосередження особового складу та військової техніки російських військ, а також три - по зенітно-ракетних комплексах РФ

Тим часом російські війська планують зірвати очікуваний контрнаступ Збройних сил України із застосуванням хімічної зброї у Запорізькій області, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.