Пригожина можуть вбити на фронті / скріншот

Російські генерали планують нейтралізувати очільника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина. Його можуть відправити на фронт і там вбити, звинувативши у цьому Україну.

"Легко буде списати вбивство Пригожина: він приїхав на фронт, а там ракети вдарили. І, можливо, ця фейкова історія з Делімхановим є репетицією цього. Ми бачимо, що в зоні сфери Пригожина є кілька генералів - Суровікін, з яким у нього компліментарні стосунки, Мізинцев взагалі перейшов до нього працювати з посади заступника міністра оборони з постачання й тилу, ще кілька прізвищ називають. Тобто якась група навколо Пригожина була. Я думаю, все це пов'язано з коштами й ще якимись інтересами", - пояснив діяч російської опозиції, колишній депутат Держдуми Марк Фейгін в ефірі телеканалу "Еспресо".

За його словами, те, що Пригожин виводить своїх бойовиків з Бахмута на переформування, свідчить про його випадіння з гри. 

Відео дня

"Особливість апарату РФ полягає в тому, що коли людина стає "радіоактивною", від неї "фонить", і від неї усі миттєво тікають. Пригожин вже наближається до такого стану. Конфліктів у нього багато, ворогів у нього багато, а друзі - не стійкий складник у цій системі стосунків. Пригожина ніхто не прикриє, якщо командування, генералітет виторгували списання в нуль Пригожина в Путіна. Захищати Пригожина ніхто не кидатиметься, він свій функціонал виконав. Від нього вже мало чого очікують, оскільки зеків брати заборонили. З фронту, з важливих ділянок, з Бахмута він вже виводить свої частини, ймовірно на переформування, тому що мало чого залишилося боєздатного. Тому я вважаю, що це є свідченням того, що Пригожин з гри випадає", - підсумував Фейгін.

Конфлікт між Пригожиним та російською владою

За даними британської розвідки, риторика Пригожина переростає у непокору президенту РФ Володимиру Путіну і російській владі. Крім того, вказується, що Пригожин міг спонукати опозицію РФ заговорити про відставку Путіна.

На думку експертів, Кремль терпить "плювки" від Пригожина, намагаючись не сваритися з "патріотами", — але відвести загрозу революції це не допоможе. 

Вас також можуть зацікавити новини: