Льотчики РФ свідомо обстрілюють мирні міста України / колаж УНІАН, фото wikimedia.org, ДСНС

Російські льотчики чітко знають, куди пускають ракету та яких наслідків і руйнувань вона може завдати. Про це у фільмі Головного управління розвідки Міноборони "Збиті льотчики Росії" розповів колишній пілот 185-го важкого бомбардувального авіаполку Віктор Савченко. Він має багато годин нальоту на бомбардувальниках Ту-22М3, з яких зараз Росія випускає по Україні ракети Х-22, Х-555, Х-101.

"Екіпаж знає на 100%, куди він пускає ракету… та що він робить… У неї сила така велика - 950 кілограм у тротиловому еквіваленті, тому такі руйнування вона спричиняє", - наголосив екс-пілот.

Відтак у фільмі ГУР наголошується, що російські льотчики - військові злочинці, адже, хоч і не бачать руйнувань від своїх пусків ракет наживо, але чітко це розуміють.  

Відео дня

ГУР викрала гвинтокрил у РФ: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 23 серпня стало відомо про вдалу спецоперацію ГУР, яка тривала понад 6 місяців. Так, розвідці вдалося виманти російського пілота до України разом із військовим гелікоптером Мі-8, який перевозив деталі до винищувачів Су-27, Су-30 СМ. Гелікоптер вдалося приземлити неушкодженим, відтак згодом його зможуть використовувати для потреб ЗСУ.

Згодом у ГУР розповіли, що операцію проводили спільно з іншими правоохоронцями та силовиками, зокрема з Нацполіцією. Із російським пілотом, який не схвалював рішення політичного керівництва, налагодили контакт та домовилися про співпрацю. Два інші члени екіпажу вертольоту, які не знали про реальні плани пілота, у полон вирішили не здаватися та були ліквідовані одразу після посадки. 

Наразі пілот та його родина, яку також вдалося безпечно переправити на українську територію, перебувають в Україні та будують плани на майбутнє. 

Вас також можуть зацікавити новини: