Експерт порівняв російські Т-90М "Прорив" з радянськими Т-62М / скріншот

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко впевнений, що розпіарені нові російські танки Т-90М "Прорив" поступаються у питанні протимінного захисту радянським танкам Т-62М, які росіяни активніше використовують на фронті в Україні.

Таким чином він поставив на місце російських пропагандистів, які "несамовито рефлексують" після появи у мережі відео з російським Т-62М, що підірвався на своїх же мінах.

"Російські майданчики зараз несамовито рефлексують на цей епізод, мовляв, подивіться, яка ж все-таки живуча російська техніка. Підірвався на міні, але екіпаж вижив і втік! Зрозуміло, російські пропагандисти не стали шукати відповіді на запитання, як так вийшло, що дятли на Т-62М нарвалися на свої ж міни? Або що роблять танки позаминулого покоління у зоні БД, і де Т-14 "Армата" та ударні кулаки Т-90М "Прорив"? Але головне, вони підкреслюють, що танк російський, хоча він радянський", - зазначив експерт.

На його думку, немає нічого дивного у тому, що після наїзду на міни Т-62М втратив тільки гусеницю, а не весь злетів у повітря:

"У цього танка, насправді, дуже, дуже багато недоліків, але серед них є одна перевага - покращений протимінний захист. Більше плюсів у Т-62 не було. Але найцікавіше те, що після Т-62М жоден наступний танк не зміг повторити рівень протимінної живучості як у Т-62М. Наблизитися - так, але не повторити. А тому, навіть Т-90М "Прорив" відстає від старого радянського Т-62М у питаннях протимінного захисту. Ось і питання, живучість якої такої російської техніки?".

Втрати Росії в танках - дані Генштабу ЗСУ

Як писав УНІАН, з початку широкомасштабного вторгнення Росія втратила в Україні не менше 4 тисяч 60 танків. Загальний втрати Росії в Україні в особовому складі попередньо складають 231 тисяч 700 осіб. За добу Збройні Сили України ліквідували ще 670 російських окупантів.

Також РФ втратила на полі бою: бойових броньованих машин - 7 тис. 917, артилерійських систем - 4 тис. 288, РСЗВ - 656, засобів ППО - 395, літаків - 315, вертольотів - 309.