Вибух у Росії був на заводі, на якому працювали над створенням нового літака, дізналися журналісти / t.me/bazabazon

Російський "Загорський оптико-механічний завод", на якому в середу, 9 серпня, пролунав потужний вибух, насправді не тільки постачав оптику силовикам, а й з 2019 року бере участь у розробці стратегічного бомбардувальника-ракетоносця нового покоління під назвою "Посланник".

Майже відразу після того, як РФ здійснила повномасштабне вторгнення в Україну, - з березня минулого року, державні контракти заводу перестали публікувати, повідомляє "Агентство. Новости" в Telegram.

"...укладені раніше контракти все ще доступні. Серед них - "виконання складової частини дослідно-конструкторської роботи на тему шифр: "Посланник-1ОЭП/Л". Термін виконання контракту - 2027 рік, вартість робіт - 69 мільйонів рублів", - наголошується у повідомленні.

Відео дня

За відомостями журналістів, державним замовником робіт є Міноборони РФ, а головним виконавцем проекту - компанія "Туполев".

Сергієв Посад "струснув" вибух - що повідомлялося

Вдень 9 серпня стало відомо, що в містечку Сергієв Посад Московської області стався вибух на території "Загорського оптико-механічного заводу". В результаті потужного вибуху утворився величезний стовп темного диму. З'явилася інформація, що постраждали 43 людини.

Губернатор Підмосков'я Андрій Воробйов стверджував, що підприємство давно займається виробництвом піротехніки.

Довідка УНІАН. "Посланником" назвали російський дальній бомбардувальник-ракетоносець, який з 2009 року розробляє для Міноборони "Туполев". РосЗМІ писали, що під час створення борту застосовували технологію "стелс" (забезпечує зниження помітності). У російському оборонному відомстві обіцяли, що "Посланник" нібито з'явиться на озброєнні армії РФ до 2027-го.

Вас також можуть зацікавити новини: