У Сергієвому Посаді, недалеко від Москви, оголошена евакуація / фото t.me/bazabazon/20288

На північному сході від Москви спостерігається потужний "димовий гриб" в містечку Сергієв посад. Цієї ночі столицю РФ вже атакували невідомі дрони.

Оновлено 13:47 До районної лікарні Сергієва посада надійшли 43 особи. Як відзвітував губернатор Московської області Андрій Воробйов: 6 потрапили в реанімацію з опіками та черепно-мозковими травмами: "Ще 22 особи доставлені у відділення травматології. В інших - осколкові пошкодження середньої тяжкості", - повідомив він.

Також губернатор заявив, що під завалами можуть перебувати 5 росіян: "У лікарні також посилили бригади екстреної допомоги. Ми створили резерв із 40 ліжок, у тому числі 10 реанімаційних", - зазначив Воробйов.

Оновлено 12:41 За інформацією губернатора Московської області Андрія Воробйова, на місці вибуху в Сергієвому посаді активно розбирають завали. Кількість постраждалих зросла до 31 особи: троє "важких" пацієнтів перебувають у реанімації, ще 12 отримують допомогу у травмпункті.

"Знаємо, що НП сталася о 10:40 у металевому ангарі 40х40 метрів. Це склад піротехніки, який орендувала приватна компанія на території Загірського оптико-механічного заводу", - зазначив він.

Воробйов також уточнив, що в рамках евакуації було ухвалено рішення вивезти людей з усіх будівель та цехів ЗОМЗ. Також евакуювали найближчий дитячий садок. Вибух частково пошкодив спорткомплекс "Луч".

Кількість постраждалих від вибуху у Сергієвому посаді зросла до 31 особи / фото t.me/vorobiev_live

Оновлено 12:10 До території Загорського оптико-механічного заводу приїхала військова поліція. Кількість постраждалих зросла до 25 осіб, пише Baza.

Оновлено 12:00 За даними пропагандистського ТАСС, екстрені служби вже повідомили про 16 постраждалих. РосЗМІ стверджують, що вибух стався на складі з піротехнічною продукцією. Проте виключають, що інцидент пов'язаний з атакою БПЛА на Москву. Місцева влада оголосила про евакуацію.

Як пояснив російський публіцист Станіслав Бєлковський, Загорського оптико-механічний завод (ЗОМЗ) - провідний розробник оптичних та оптико-електронних приладів, що забезпечує силові структури Росії. Серед "цікавого" на заводі виробляли оптичні приціли, тепловізори (на імпортних матрицях) та головки самонаведення ракет, біноклі та прилади нічного бачення.

За попередніми даними, тепер можливий "приліт" по Загорському оптико-механічному заводу. Як уточнює російський телеграм-канал Baza, у місцевих в районі вибуху повибивало вікна. 

Також там показали, як сильно в Сергієвому Посаді димить: "Що саме сталося, поки невідомо", - йдеться в повідомленні.

Над Сергієвим посадом навис "димовий гриб" / фото t.me/bazabazon/20288

Пізніше в "Осторожно новости" з'явився ролик з більш детальними наслідками "бавовни". Повідомляється про евакуацію.

"Оголошено евакуацію, постраждало щонайменше 9 осіб", - пише телеграм-канал.

Серія вибухів в Росії 9.08.2023

Сьогодні серія потужних вибухів накрила ряд областей РФ. Поки що місцева влада традиційно частина інцидентів замовчують, а в деяких звинувачують Україну. 

Так, є ймовірність удару по військово-морській базі Росії у Владивостоці. Місто знаходиться в 9000 км від столиці. Вночі в Москву залетіли два невідомих дрони. Про їх ліквідацію вранці поспішило відзвітувати Міноборони РФ.

Однак деякі жителі Владивостока кажуть, що бачили щось схоже на дрон у себе в місті. Також було чути потужний вибух (він доносився до вулиці Героїв-Тихоокеанців, розташованої недалеко від військово-морської бази).

Також про появу невідомого об'єкта вранці повідомив губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков: він заявив про НП і пожежі.

Вас також можуть зацікавити новини: