На Куп'янському напрямку ворог обстрілював райони 10 населених пунктів / фото facebook.com/MinistryofDefence.UA

За минулу добу Сили оборони України відбили атаки російських окупантів в районах 12 населених пунктів. Також стало відомо, куди саме цілили рашисти під час обстрілів.

У повідомленні на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у Facebook щодо оперативної інформації станом на 06:00 зазначається, що протягом минулої доби окупанти завдали чотири ракетних (по цивільних об'єктах міст Лиман та Часів Яр Донецької області) та 23 авіаційних удари.

Крім того, рашисти здійснили 69 обстрілів з реактивних систем залпового вогню в інших локаціях. Небезпека авіаційних та ракетних ударів існує на всій території України.

Відео дня

"За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка і Кремінна на Луганщині та Роздолівка, Сіль, Красна Гора, Парасковіївка, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Майорськ, Первомайське і Красногорівка Донецької області", - йдеться у повідомленні.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено. На Сіверському та Слобожанському напрямках мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони двох населених пунктів Сумської області та семи - Харківської.

На Куп'янському напрямку ворог обстрілював райони 10 населених пунктів Харківської області та Стельмахівки - на Луганщині. На Лиманському напрямку під вогневе ураження потрапили Терни на Харківщині, а також сім населених пунктів Луганської області.

Згідно з повідомленням, на Бахмутському напрямку противник здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах 16 населених пунктів Донецької області. На Авдіївському напрямку були обстріляні вісім населених пунктів на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку вогневого впливу зазнали Вугледар і Велика Новосілка Донецької області. На Запорізькому напрямку від ворожого вогню постраждали райони населеного пункту Вільне Поле на Донеччині, дев'яти населених пунктів Запорізької області та Марганець на Дніпропетровщині. На Херсонському напрямку обстрілів з РСЗВ та ствольної артилерії зазнали Дудчани, Степанівка, Антонівка та Херсон.

Нові втрати і поразки РФ

Як повідомляв УНІАН, майже 500 окупантів вирушили в пекло за минулу добу. З 24.02.22 по 11.01.23 втрати РФ в Україні склали вже 112 тисяч 960 окупантів. Крім цього, вчора авіація і артилерія розгромно вдарили по росіянах. Українські захисники збили російський вертоліт Ка-52 і два розвідувальних БПЛА.

У Генштабі повідомили, що на двох напрямках противники намагаються поліпшити тактичне становище. Однак рашисти отримують по зубах від ЗСУ. Росіяни проводять безуспішні наступальні дії на Авдіївському напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: