ЗСУ знищили склади, техніку, зокрема засоби ППО окупантів біля Херсона - голова ОВА

Збройні сили України знищили склади, техніку, зокрема засоби ППО окупантів біля Херсона.

Про це радник голови Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Він також зазначає, що мости на Херсонщині пошкоджено і це окупантам ускладнило логістику.

Відео дня

"Відступати від Херсонщини рашисти не збираються, фіксується стягування важкої техніки до Криму. Але водночас експерти фіксують, що російська армія вже має труднощі зі зброєю", - зазначає Хлань.

Він розповів, що в області окупанти продовжують терор — вдираються у помешкання, грабують, викрадають людей, а також вимагають доносити один на одного, контролюють, залякують.

Хлань розповів, що окупанти зараз здійснюють сильний тиск на батьків, щоб відправляли дітей в школи, бо 1 вересня мають забезпечити картинку, що навчальний процес успішно розпочато.

"Залякують штрафами та навіть позбавленням батьківських прав тих, хто відмовиться відправляти школярів у віджаті ними школи. Але відкривають навчальні заклади в мінімальній кількості. Наприклад, у Каховці проводять набір лише у 3 та 5 школи, як вони це називають - у "базові", - повідомив він.

Хлань розповів, щосьогодні знову були перебої зі світлом у великих містах області і у Херсоні, а в деяких селах електропостачання відсутнє чи не з перших днів окупації, але люди все одно залишаються там і не хочуть нікуди їхати.

"Люди повідомляють, що дзвонять і пишуть на вайбер з маніпулятивними соцопитуваннями стосовно їхніх настроїв щодо Росії. Але настрої наших людей незмінні — ненависть до ворогів. Окупантам навіть доводиться вивішувати погрози в оголошеннях, лякають людей, щоб не зривали триколори, бо покарають. Але щодня населені пункти області просинаються, а на стовпах синьо-жовті стрічки, українські символи та плакати, бо люди Херсонщини — незламні", - зазначає Хлань.

Як раніше повідомляв УНІАН, 26 серпня тактична авіація ЗСУ уразила засоби ворожої протиповітряної оборони в Херсоні, опорний пункт в Новопетрівці та скупченя ворожої живої сили і техніки там же, й в Ольгиному.

Вас також можуть зацікавити новини: