Що відбувається в Києві сьогодні? / фото Синиця Олександр

Почалася нова доба протистояння російським загарбникам. Ситуація в Києві та області заспокоїлася в останні дні.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається в Києві та області сьогодні, 28 квітня:

21:51 Мер Києва Віталій Кличко уточнив інформацію щодо вечірніх вибухів у Шевченківському районі: "Влучання в нижні поверхи житлового будинку. Рятувальники та медики працюють на місці. Обстежують і будинки поруч, виводять людей". Наразі госпіталізували трьох постраждалих.

Відео дня

21:44 Київська влада  не може гарантувати безпеку жителям столиці, які бажають повернутися додому, навіть попри те, що російські війська відступили від Києва та області.

21:25 Наслідки ракетного удару по Фастову.

Київ сьогодні, 28 квітня: хроніка війни в місті та області онлайн

20:50 У Київській області також були вибухи. Попередньо відомо про попадання в інфраструктурні об’єкти, на місці працюють ДСНС. Інформація про травмованих уточнюється речниця Вікторія Рубан.

20:36 Ввечері ворог обстріляв Київ. Два влучання в Шевченківському районі. Всі служби на місці. Інформація про постраждалих уточнюється.

20:26 Маємо прильоти по Києву від "руського міру". Залишайтеся в укриттях до відміни повітряної тривоги.

20:21 У Києві вибухи!

Київ сьогодні, 28 квітня: хроніка війни в місті та області онлайн

19:47 "Сьогодні зустрічаюся в Києві з Генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррішем. Вітаю в Україні! Дуже важливо, що цього непростого часу ви приїхали до нашої країни", - написав Зеленський.

19:20 Нідерланди надішлють в Україну групу судово-медичних експертів для збору доказів про військові злочини у рамках розслідування, розпочатого Міжнародним кримінальним судом у Гаазі.

18:38 У Білій Церкві закриють цвинтарі на поминальні дні.

18:22 Між Україною та Росією відбувся черговий обмін полоненими, повідомила віцепрем'єр-міністерка Верещук. Вдалося повернути 45 людей — 13 офіцерів, 20 військових, та 12 цивільних. Серед звільнених є поранені.

16:54 Запуск ракет по Київу, Дніпру, Вінниці та інших містах збігається з хакерськими атаками, які пов'язують із російськими агентами, з'ясував Microsoft. Росія об'єднує ракетні удари з кібератаками по Україні для заподіяння більшої шкоди інфраструктурі. Як припускають експерти, деякі кібератаки пов'язані із наземними військовими операціями російських військ, спрямованих проти державних структур та критично важливих підприємств. Наприклад, 1 березня хакери атакували телецентр у Київі, і того ж дня російська ракета потрапила до київської телевежі.

16:05 Вагітна дівчинка з Бучі, яку зґвалтували окупанти, планує залишити дитину. Зробити цей вибір їй дуже важко через ризик залишитись безплідною.

Київ сьогодні, 28 квітня: хроніка війни в місті та області онлайн

15:47 Прокуратура встановила та назвала імена 10 військовослужбовців рф, які причетні до вбивств і катувань мирних українців у Бучі. Вони перебувають у складі 64-ої окремої мотострілецької бригади сухопутних військ РФ. 18 квітня Путін присвоїв їм почесне звання "гвардійської" — "за масовий героїзм і відвагу".

15:13 В Ірпіні розпочинаються ремонти об'єктів критичної інфраструктури. До кінця тижня в одній із місцевих лікарень замінять вікна та відремонтують дах, - Кулеба.

13:26 На Київщині повністю або частково відновили розподіл газу у 111 населених пунктах.Бучанський район – 62 населені пункти (70977 об’єктів споживачів). Броварський район – 36 населених пунктів (22762 об’єкти споживачів). Вишгородський район – 12 населених пунктів (3 892 об’єкти споживачів). Фастівський район – у с. Ясногородка (Бишівська громада). ️Без газопостачання залишається 9 населених пунктів в регіоні.

12:49 Кабмін ухвалив постанову, яка забороняє працівникам держпідприємств та їх керівникам працювати віддалено за межами України. Ті співробітники держпідприємств, які поїхали за кордон, рятуючись від війни, мають повернутися до України. Інакше їх звільнять.

Київ сьогодні, 28 квітня: хроніка війни в місті та області онлайн

12:44 11 пасажирських автобусів, які передали Києву владу Риги, вже перетнули кордон і прямують до столиці. Автобуси завантажено майже 80 тоннами гуманітарної допомоги.

12:32 Генсек ООН прибув у Бородянку, яку зруйнували росіяни, — Офіс ООН з координації гуманітарних питань в Україні Я уявляю свою сім'ю в одному з цих будинків, тепер зруйнованих і чорних. Я бачу, як мої онуки в паніці втікають. Немає жодного способу, щоб війна була прийнятною в XXI столітті, — сказав Антоніу Гутерреш.

12:03 Зараз у Києві деякі можуть відчувати запах ГАРІ. Це тому, що на півночі області горять торфовища, а вітер дме у бік Києва.

11:23 У Київській області виявили та оглянули вже 1150 тіл загиблих цивільних ▪️Відпрацювання території триває у селі Мощун. Поліцейські Київської області продовжують обстежувати населені пункти під окупацією Російської Федерації.

Київ сьогодні, 28 квітня: хроніка війни в місті та області онлайн

11:16 Болгарська делегація на чолі з прем'єр-міністром Кирилом Петковим прямує до Києва, де зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським.

10:34 Кличко ще раз закликав не повертатися до Києва "…Ми не можемо заборонити повертатись, але можемо рекомендувати. Сьогодні військові роблять усе, щоб усі ракети, які можуть прилітати, були збиті над містом... Київ ще не залишається безпечним містом. Не секрет, що Київ був і залишається метою агресора, але тим, хто хоче повернутися, я радив би не поспішати", — заявив мер. Кличко нагадав, що розмінування прилеглих до Києва зелених зон ще не закінчилося, і відвідувати їх небезпечно, є випадки загибелі людей. Він також попросив не відвідувати парки біля Пущі-Водиці, ближче до Вишгороду та парки з боку Лісового масиву.

Київ сьогодні, 28 квітня: хроніка війни в місті та області онлайн

10:28 Відомий кухар Ектор Хіменес залишився в Києві і разом зі своєю командою в ресторані готує безкоштовно їжу нашим військовим та нужденним. "Я пишаюся, що мешкаю 12 годин в Україні. Я пишаюся українцями. За ними зараз ховається весь світ" – написав кулінарний маестро.

Київ сьогодні, 28 квітня: хроніка війни в місті та області онлайн

10:20 Бойові втрати орків.

Київ сьогодні, 28 квітня: хроніка війни в місті та області онлайн

10:14 Кладовище автомобілів в Ірпені, Київської області

9:54 Весняна краса вам у стрічку. Розкішне цвітіння магнолій у Києві 🌸 Фото: Національний ботанічний сад ім. Гришко

Київ сьогодні, 28 квітня: хроніка війни в місті та області онлайн

9:31 Журналісти встановили особи двох окупантів із 15-ї окремої мотострілецької бригади, які катували українців у селі Богданівка Броварського району. Журналісти встановили особи нелюдів. За даними розслідувачів, це Олександр "Метал" Васильєв (ліворуч) та Олексій "Джміль" Булгаков (праворуч). Один майор, другий капітан. 15-та окрема гвардійська мотострілецька бригада. Обидва родом із Самари. Українські правоохоронці офіційно оголосили "катам з Богданівки" Васильєву та Булгакову підозру у "порушенні законів та звичаїв війни"

Київ сьогодні, 28 квітня: хроніка війни в місті та області онлайн

9:07 The New York Times показав наслідки затоплення села Демидів Село Демидів на півночі Київської області опинилося у воді після руйнування греблі на річці Ірпінь біля місця її впадання до Київського водосховища. Місцеві жителі навмисно зруйнували дамбу та затопили село. Як пише видання, це фактично допомогло зупинити наступ окупантів на Київ.

05.57 Стало відомо, що в The New York Times показали наслідки затоплення села Демидів Київської області.

00.54 Повітряна тривога в Києві.

00:57 Повітряна тривога в Київській області.

01:32 Відбій повітряної тривоги в Києві.

01:32 Відбій тривоги в Київській області.

Нагадаємо, РФ почала повномасштабне вторгнення в Україну вранці 24 лютого 2022 року. Київ і область також постраждали від окупантів. У передмісті столиці росіяни звірствували, розстрілюючи і ґвалтуючи українців. Також путінські воїни там мародерили.

Вас також можуть зацікавити новини: