У РФ активно ведеться мобілізація / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Приватна військова компанія "Редут", яку контролює Міноборони РФ, оголосила набір жінок на бойові спеціальності до добровольчого батальйону "Борз". Їх відправлять на фронт воювати проти України.

Видання "Важные истории" виявило відповідні оголошення у російській соціальній мережі ВКонтакте. Жінкам пропонують контракт на пів року із зарплатою від 220 тисяч рублів (це близько 2200 доларів).

Як зазначається, кандидаткам обіцяють місячну підготовку до бойових дій та навчання в окупованому Донецьку. За поранення їм нібито виплачуватимуть від одного до трьох мільйонів рублів, за смерть – пʼять мільйонів рублів. Після закінчення служби мають надати статус ветерана бойових дій.

Відео дня

Журналістки під виглядом кандидаток на вакансію звернулись до рекрутера батальйону із позивним "Веста", щоб отримати більше інформації.

"У нас спочатку не було жінок, були лише чоловіки. Зараз ми вирішили спробувати запровадити жіночий снайперський загін та жіночий загін БПЛА, бо жінки також можуть. Моє завдання як командира загону – довести, що жінки створені не лише для супів та дітей", – сказала вона.

Наразі публічно про свою участь у "Борз" підтвердили дві дівчини – Юлія Шеремет із Донецька (позивний "Демон") та Наталія Ніконорова з Уралу ("Валькірія"). Перша навчається на оператора БПЛА та на снайпера, а друга є санінструкторкою. На одному з відео разом з ними дівчина в масці, яка родом із Башкирії. За даними видання, нею виявилась 23-річна Карина Камбарова. Вона воює в підрозділі разом із чоловіком Антоном Борисовим.

Батальйоном "Борз" командує уродженець української Волновахи Дмитро Зіпір із позивним Борз. Українські спецслужби пов'язують його із так званим "міністерством держбезпеки" угруповання "ДНР". Спочатку назву "Борз" (у перекладі з чеченської – вовк) мав полк спецпризначення Ічкерії під командуванням Руслана Гелаєва, який воював проти російських військ під час воєн у Чечні.

Жінки у російській армії

Як повідомляв УНІАН у серпні, у Росії почалося масове вербування на фронт жінок з колоній, і вони йдуть воювати охочіше за чоловіків.

У вересні вагітну жінку-єфрейтора з малолітньою дитиною Мадіну Кабалоєву в РФ визнали винною в неявці на військову службу у період мобілізації.

Владикавказький гарнізонний військовий суд засудив Кабалоєву до шести років у колонії загального режиму. Виконання вироку відклали до 2032 року у зв'язку з тим, що у підсудної неповнолітні діти. Оскарження вироку не дало результату.

Вас також можуть зацікавити новини: