У Росії вербують ув'язнених жінок для участі у війні / фото ua.depositphotos.com

У Росії почалося масове вербування на фронт жінок з колоній, і вони йдуть воювати охочіше за чоловіків, заявила засновник проекту "Русь сидящая" Ольга Романова.

"Бажання засуджених і не засуджених жінок йти на війну дуже велике... На відміну від чоловіків, жінки у в'язниці вкрай схильні до пропаганди. Ми можемо чекати новин і з інших жіночих зон. І жінки навіть більше хочуть воювати", - сказала вона.

За свідченнями полонених зеків, жінки воюють у складі Міноборони в підрозділах штурмовиків, заявила Романова. У багатьох позивний "Вовчиця". Їх утримують разом з чоловіками, але воюють вони окремо.

Відео дня

За даними правозахисниці, близько 50 жінок були завербовані з колонії в місті Сніжне, ще 100 зечек взяли з колоній з півдня Росії, до 30 засуджених жінок на війну завербувалися з ІК-7 у липецькій Нововуглянці.

"У Липецьку було саме масове вербування. Знаю, що жінки вибували навіть з московських СІЗО", - додала Романова.

Мобілізація в Росії - актуальне

Нагадаємо, як писав УНІАН, у Росії суд визнав за військкоматами право призивати на військову службу громадян, які мають "бронь" від роботодавця.

За даними Генштабу ЗСУ, російські окупанти активно мобілізують ув'язнених. При цьому з завербованих не знімають судимість за поранення в бою. Повідомлялося, що проводяться заходи щодо набору в підрозділи внутрішніх військ осіб, які відбувають покарання або затриманих за злочини легкої або середньої тяжкості.

Вас також можуть зацікавити новини: