У Держдумі зацікавилися ініціативою комуністів / ua.depositphotos.com

У російській Держдумі наступного тижня обговорять ініціативу комуністів про визнання окупованих районів Донбасу - так званих "ДНР" та " ЛНР".

Про це сьогодні вранці повідомив у своєму Телеграм-каналі спікер Думи В'ячеслав Володін.

За його словами, підтримати відповідне звернення до Путіна вже висловили готовність фракції "Справедливої Росії" та "ЛДПР" опального Володимира Жириновського.

Відео дня

"Думаю, депутатів від" Єдиної Росії "- вони неодноразово висловлювалися з цієї теми - також турбує питання захисту життя російських громадян і співвітчизників, які проживають на території "ДНР" та "ЛНР". Запропоноване для розгляду питання дуже серйозне і відповідальне. У зв'язку з цим правильно буде наступного тижня провести консультації з керівниками фракцій, обговорити дану ініціативу. Потім за підсумками - розглянути питання на Раді Державної Думи", - сказано в повідомленні.

Володін у традиційній для російської риторики манері звинуватив керівництво України в "ігноруванні Мінських угод", а НАТО - у прагненні "окупувати Україну". Він також заявив про необхідність "шукати рішення щодо забезпечення безпеки наших громадян і співвітчизників" на окупованому Донбасі.

Визнання "ЛДНР" Росією: що відомо

Раніше Комуністична партія РФ на чолі з Геннадієм Зюгановим підготувала звернення до Володимира Путіна, закликавши його визнати "незалежність" окремих районів Донецької та Луганської областей.

При цьому перший заступник голови комітету Держдуми РФ у справах СНД, євразійської інтеграції та зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін висловив сумнів, що РФ зможе визнати "ЛДНР".

У Кремлі спочатку заявили, що не бачили проекту документа, але незабаром додали, що не будуть його коментувати до прийняття рішення Держдумою.