У Києві розгорнули блокпости / скріншот

У столиці провели планові навчання з розгортання так званих "сплячих блокпостів" та їхнього перетворення на опорні пункти. Представники поліції спільно із бійцями Нацгвардії та представниками інших військових формувань відпрацювали на блокпостах перевірку документів водіїв та здійснили огляд автотранспорту.

Як йдеться в сюжеті ТСН, в рамках проведення командно-штабних навчань правоохоронці разом з військовими тренувалися за лічені години розгортати блокпости, які тимчасово не використовувалися, та встановлювати нові інженерні захисні споруди.

Такі навчання проводяться регулярно, зазначають військові, й не пов'язані з ймовірною ескалацією російської агресії напередодні річницю повномасштабного вторгнення до України. Тренування дозволяють відпрацювати навички та швидко реагувати на виклики, зокрема, на ймовірний напад росіян з території Білорусі. 

Як розповів офіцер поліції Євген Трухань, вони перевіряють автотранспорт та документи громадян. 

Своєю чергою, голова Київської міської військової адміністрації  Сергій Попко заявив:

"Це тренування, спрямоване на удосконалення й нарощування систем інженерного обладнання, систем протиповітряної оборони. Також розглядаються питання забезпечення громадської безпеки у випадку загострення".

Навчання ЗСУ в Чорнобильській зоні

У рамках планових навчань Україна провела вишкіл бійців-спецпризначенців упритул до білоруського кордону, а саме в Чорнобильській зоні відчуження.

Навчання із застосуванням бойових снарядів і взаємодія штурмових груп одразу кількох  підрозділів має стримати  російські війська з боку білоруського кордону, якщо ті полізуть удруге. 

Вас також можуть зацікавити новини: