Арестович заявив, що незабаром у РФ може статися новий військовий бунт / УНІАН

Колишній радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив, що Росія близька до нової спроби збройного військового бунту.

На тлі відставок командира 106 повітряно-десантної дивізії Сильвестрова, а також командира 7 десантно-штурмової дивізії генерала Олександра Корнєва ситуація ускладнюється: "Російська армія тріщить буквально по швах", - заявив Арестович у спільному ефірі з російським блогером Марком Фейгіним. 

"Там реально вже все дуже-дуже погано у військах. У зв'язку з цими чистками, і так далі. Ще трохи і всі ці Попови, що записують сльозливі повідомлення, всі ці відсторонення командирів десантних дивізій, погрози Теплинському і так далі... Це все реалізується в черговий військовий бунт. Ні здоров'я, ні фортець, ні військової спроможності це російській армії не додає. Вона трісне, просто потрібно тиснути", - вказав колишній радник ОП. 

За його словами, Україні потрібно задіяти системні зусилля: під вагою втрат на фронті конфлікти і пошуки винних за програші в Росії - приведуть до неминучого. Грунт для цього вже підготовлений, вважає він. 

Кадрові чистки "генералітету" РФ - що потрібно знати

У РФ після невдалого бунту засновника ПВК "Вагнер" Євген Пригожина почалися масштабні чистки серед генералітету армії і в Міноборони РФ - російський диктатор Володимир Путін боїться зрад на тлі чуток, що деякі генерали, зокрема, Сергій Суровікін, могли таємно підтримати "вагнерівців" у дні 23-24 червня.

Так, 15 липня стало відомо про відставку командира тульської 106-ї дивізії ВДВ генерал-майора Селіверстова. Його загони брали участь з січня 2023 року в боях на Бахмутському напрямку. Цього ж дня відсторонили від командування 7 десантно-штурмовою дивізією генерал-майора Олександра Корнєва. На тлі цього десантники РФ записали до глави Міноборони РФ Сергія Шойгу звернення із загрозою "встати стіною" за генерал-полковника Михайла Теплинського у разі рішення про його відставку. 

Раніше "передвісником" заколоту в РФ стало звернення до росіян командувача 58-ю армією генерал-майора Івана Попова. Про його відставку росЗМІ повідомили 12 липня. Вже наступного дня Попов підтвердив, що його відсторонили нібито за правдиву доповідь про складну ситуацію на територіях, які намагаються утримати окупанти в Запорізькій області. 

Вас також можуть зацікавити новини: