У російській армії триває хвиля чисток / Скріншот

У Російській Федерації, як країні окупанта, що веде загарбницьку війну проти України, стає дедалі більшою проблемою критика підлеглими вищого військового керівництва. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter, посилаючись на дані розвідки.

"Росія регулярно звільняє командирів від початку вторгнення в Україну, але усунення генерал-майора Івана Попова від командування 58-ю загальновійськової армії виокремлюється, бо очевидно, що його усунули за висловлення стурбованості, а не за будь-яку імовірно незадовільну роботу", - йдеться у повідомленні.

У розвідці зазначають, що стався витік відеозапису, призначеного для його підлеглих військових, на якому Попов виступив з різкою критикою керівництва російського міністерства оборони, яке він звинуватив у "завданні удару по нам з тилу, жорстко обезголовлюючи армію у найбільш складний і напружений момент".

Відео дня

"Коментарі Попова привертають увагу до серйозного незадоволення багатьох офіцерів, які, імовірно, що затаїли його щодо вищого військово керівництва. Ці скарги здебільшого перегукуються зі скаргами власника групи "Вагнер" до його заколоту у червні 2023 року", - повідомляє розвідка.

"Імовірно, що безпосередня критика з боку підлеглих стає дедалі більшою проблемою для міністра оборони Сергія Шойгу і начальника генерального штабу Валерія Герасимова", - йдеться у повідомленні.

Генерал Попов - що відомо про звільнення топ-військового РФ

Цього тижня стало відомо, що командувача 58-ю армією генерал-майора Івана Попова відсторонили від посади після доповіді начальнику російського Генштабу Валерію Герасимову.

Сам командувач 58-ю армією країни-агресора стверджує, що причиною стало те, що він доповів начальству про складну ситуацію в Запорізькій області, в боях за яку бере участь армія.

Все це відбувається на хвилі масової чистки у російській армії пісдя заколоту Євгена Пригожина. За даними Інституту вивчення війни, станом на 13 липня було відсторонено 15 офіцерів, з них 13 затримували для допитів.

Відсторонення ж Попова, на думку аналітиків, найімовірніше, матиме негайний, але незначний вплив на російські сили в Україні. Звільнення Попова і повідомлення про скарги на відсутність ротації військ, за словами експертів, ще раз підтверджують, що російська оборона в Україні слабка. 

Вас також можуть зацікавити новини: