Українці пояснили окупантам, чому їм варто втікати з України / фото REUTERS

У Державній думі Росії пропонують змусити полонених українських військовослужбовців здавати кров для поранених окупантів.

Про це у своєму Telegram-каналі написала уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Вона наголосила, що Росія порушує права військовополонених.

Відео дня

"У Держдумі Росії пропонують примусити полонених українських військових здавати кров для поранених окупантів... Така практика примусового донорства була поширена в нацистських концтаборах. В'язні Бухенвальду, які вижили, згадували, що у них брали кров для солдатів Вермахту. При цьому людей морили голодом і змушували працювати", – написала Денісова.

Омбудсмен підкреслила, що Росія грубо порушує статтю 26 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

"Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну врахувати ці факти порушень прав військовополонених Збройних сил України", – мовиться у дописі.

Нагадаємо, напередодні відбувся шостий обмін полоненими з РФ. Додому повернулися 19 українців: 10 військових – і 9 цивільних.

У російському полоні наразі перебувають близько тисячі цивільних українців, половина з яких жінки, і 700 військових. Україна вимагає від РФ відпустити і передати українській стороні цивільних без жодних умов.

Вас також можуть зацікавити новини: