В Україну незабаром повернуться тисячі бійців, які навчаються на Заході / фото сили ТРО

Вже у жовтні на фронті можуть відбутися великі зміни у зв'язку з поверненням в Україну бійців ЗСУ, які проходять стажування в Європі. Йдеться про 10-15 тисяч військових, які освоюють сучасну зброю.

Такий прогноз озвучив військовий експерт Михайло Жирохов, пише "Обозреватель".

Як відомо, українських військових в даний час навчають такі країни, як Великобританія, Німеччина, Польща і Литва.

Відео дня

"Цілком ймовірно, що Генеральний штаб ЗСУ захоче використати цю перевагу. Однак на якому напрямку і як - мені це абсолютно не зрозуміло", - говорить експерт.

За його словами, багато в чому ступінь протистояння на фронті восени залежатиме від погоди.

"Польові дороги, особливо на Херсонщині, на Донбасі розмокають, тому доставка, логістика стає практично неможливою", - пояснив він.

"Активні бойові дії практично завмирають до зими, поки все це не підмерзне. Але ж може підмерзнути, а може і ні", - додав Жирохов.

Як повідомляв УНІАН, військовий експерт Олег Жданов прогнозує, що війна в Україні може затягнутися до початку або весни 2023 року. За його словами, це буде залежати від темпів поставок Україні західної зброї. 

Раніше керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов повідомив, що у війні з Росією вже почався переломний момент. Прикладами цього, за його словами, є останні події в окупованому Криму, зокрема, регулярні вибухи.