Труханов "пройшовся" по росіянах після обстрілу Одеси / колаж УНІАН, фото Одеської облпрокуратури, скріншот

Мер Одеси Геннадій Труханов прокоментував ракетний удар по Одесі, якого російські загарбники завдали ввечері 29 квітня.

"На жаль кількість загиблих зростає. У лікарні померла молода жінка. Йде боротьба за життя чоловіка – він у реанімації (згодом стало відомо, що в лікарні помер чоловік, але невідомо, чи йдеться про ту саму людину, – УНІАН)", – сказав мер.

За його даними, більшість постраждалих просто перебували на прогулянці у районі узбережжя Чорного моря.

"Виродки, тварі, нелюди, паскуди… Я не знаю, як їх ще можна назвати та що їм ще можна сказати… Одеса, люди гуляють біля моря, а вони стріляють, вбивають. От так вони кажуть своїм лохам тупорилим, що вони так захищають нібито себе, вбиваючи людей, вбиваючи дітей. Більше нема чого сказати", – наголосив Труханов.  

Він додав, що наразі медики проводять обстеження маленької дитини – хлопчика, що отримав поранення. Йому всього 4,5 року. 

Міський голова Одеси зауважив, що загарбники цілять по мирних людях, які просто відпочивали після робочого дня: гуляли з маленькими дітьми, з домашніми улюбленцями.

"Не існує слів, що зможуть висловити наше ставлення до тих істот, що обстрілюють наші міста. Росія – країна-терорист", – наголосив Труханов.

Ракетний удар по Одесі ввечері 29 квітня

Армія РФ завдала по Одесі ракетного удару. Відомо, що загинули четверо цивільних – три жінки та чоловік. За даними мера міста Геннадія Труханова, 32 людини поранені – 25 знаходяться у лікарнях, серед них двоє дітей та вагітна.

Дівчинка, якій немає й п’яти років, у вкрай важкому стані. Ще шестеро дорослих також в реанімації.

Крім того, є пошкодження житлових будинків та цивільної інфраструктури. За попередніми даними, удар було завдано, ймовірно, балістичною ракетою з касетною бойовою частиною. Сталося влучання у Палац студентів Національного університету "Одеська юридична академія", який населення називає "Замок Гаррі Поттера" через незвичайну форму будівлі.

Поранено колишнього депутата ВР Сергія Ківалова. Чоловіка доставлено до лікарні з кровотечею. Він є  академіком Національної академії правових наук України, президентом Національного університету "Одеська юридична академія". 

Вас також можуть зацікавити новини: