Україна дуже скоро поверне Крим, впевнений експерт / фото REUTERS

Військовий експерт Сергій Грабський згоден з прогнозом радника голови Офісу президента Михайла Подоляка про те, що Україна поверне окупований Росією Крим за 5-7 місяців.

"Я повністю підтримую... З вирішенням первинного завдання, а саме з розрізанням сухопутного коридору і виходу на узбережжя Азовського моря, ми фактично блокуємо угруповання російських військ в Криму. І тут вже не грає ролі Кримський міст як засіб постачання, тому що він просто не забезпечить у достатньому обсязі потреби російської окупаційної армії, - зазначив експерт. - Жодна армія світу, якою б сильною вона не була, будучи заблокованою у Криму, не могла утримати півострів. Це ще нікому не вдавалося. Знаючи, в якому стані російська армія, ми можемо з повною впевненістю говорити, що у разі виконання наших попередніх завдань справа деокупації Криму - це просто справа часу".

За його словами, знищення Кримського мосту не є пріоритетною ціллю:

"Ми як цивілізовані люди зобов'язані дати можливість тим, хто хоче і зобов'язаний покинути півострів, зробити це вже зараз. Відповідно до норм гуманітарного права ми не можемо порушувати таке поняття як "гуманітарний коридор".

ЗСУ звільнять Крим - прогноз

Радник голови ОПУ Михайло Подоляк висловлював упевненість, що Україна звільнить Крим через півроку.

Днями він допустив дипломатичний вихід росіян з Криму, зазначивши, що Україна може сісти за стіл переговорів з РФ з цього питання. За його словами, такий варіант розвитку подій можливий у разі повного виведення всіх російських військ з української території.