Подоляк допускає дипломатичний вихід росіян з Криму / фото ua.depositphotos.com

Україна може сісти за стіл переговорів з Російською Федерацією з питання дипломатичного виходу росіян з тимчасово окупованого Криму. Такий варіант розвитку подій можливий тільки після виведення всіх російських військ з української території.

"Чи може бути в той момент, коли ви починаєте відведення військ з території України розмови про дипломатичний спосіб виходу з Криму? Так, якщо ви сьогодні починаєте виводити війська, то безумовно ми можемо почекати поки там день-два-три, поки ці війська будуть виходити разом з людьми", - заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю "Радіо Свобода"

Він нагадав, що після захоплення півострова Москва стягнула туди своїх людей, які незаконно отримали майно, що належить Україні та українцям. За словами Подоляка, після виходу військ РФ з території України можна буде говорити про взаємні гарантії безпеки.

Відео дня

"Ми можемо почекати пару днів, поки вони зберуть там частину якихось своїх речей та виїдуть через Керченський міст, який буде демонтований", - вказав політик.

Радник глави ОПУ зазначив, що серед тим переговорів можуть бути компенсації за знищену інфраструктуру, військові злочини росіян, а також утворення 100-кілометрової демілітаризованої зони, де Кремль не зможе розміщувати зброю, арсенали або живу силу.

Звільнення Криму - що відомо

У листопаді 2022 року радник голови ОПУ Михайло Подоляк заявив, що через півроку Україна звільнить тимчасово окупований Крим. При цьому генерал США у відставці Бен Ходжес вважає, що ЗСУ звільнить півострів до кінця літа 2023 року.

Варто відзначити, що росіяни активно готуються до оборони на території Криму. Там копають окопи і облаштовують лінії оборони.

Крім того, секретар РНБО Олексій Данілов назвав 12 кроків деокупації півострова

Вас також можуть зацікавити новини: