Сьогодні бойовики на Донбасі порушили режим тиші вісім разів / фото УНІАН

Сьогодні бойовики збройних формувань Російської Федерації вісім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, внаслідок ворожих обстрілів поранено трьох військовослужбовців Об'єднаних сил.

Про це повідомляється у вечірньому зведенні на сайті Міністерства оборони.

Російські найманці застосовували міномети калібрів 120 мм та 82 мм, що заборонені до розміщення на лінії зіткнення, а також гранатомети різних систем, БПЛА, великокаліберні кулемети, снайперську та стрілецьку зброю.

Відео дня

"У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" поблизу Гнутового ворог обстрілював позиції Об’єднаних сил, використовуючи міномети 82-го калібру. Неподалік Мар’їнки російські окупанти два рази порушили режим припинення вогню – з 82 мм мінометів та гранатометів різних систем. Проти оборонців Павлополя агресор задіяв БПЛА для скидання гранатометного пострілу. Поруч з населеним пунктом Новотроїцьке противник вів вогонь із гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а біля Чермалика – зі снайперської зброї", - йдеться у зведенні.

Читайте такожПрокурор у справі МН17: слідство має докази прямої участі РФ у конфлікті на Донбасі

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" біля Оріхового бойовики обстріляли позиції українських військових з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а оборонців Хутора Вільного – з мінометів 82-го калібру та великокаліберних кулеметів.

Внаслідок ворожих обстрілів два військовослужбовці Об'єднаних сил дістали поранення та ще один отримав бойове травмування.

"Утримуючи оборону та зберігаючи контроль над обстановкою, українські військовослужбовці діяли рішуче та жорстко відповіли ворожим підрозділам, змушуючи окупаційні війська припинити свої агресивні дії. Втрати противника уточнюються", - підкреслили в Міноборони.

Також повідомляється, що на ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "тиша" дотримувався.

Як повідомляв УНІАН, російські найманці на Донбасі за минулу добу, 10 червня, 14 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши проти українських бійців міномети, озброєння БМП, гранатомети, БПЛА, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.