Війна в Україні повялияла на зв'язку українських і російських злочинців / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Переважна більшість українських злочинців, які підтримували зв'язок з Росією до широкомасштабного вторгнення, стала на бік України. Але є і ті, хто продовжує співпрацювати з РФ, розповів на умовах анонімності одеський контрабандист виданню Euractiv

Зазначається, що транскордонна мережа торгівлі наркотиками, зброєю та людьми, що виникла між Україною та Росією після розпаду СРСР, вважалася однією з найпотужніших у світі. Ці зв'язки були перервані, але зберігаються.

"Напад російських військ на Україну у лютому 2022 року призвів до перекриття контрабандної магістралі, яка тягнулася на сотні кілометрів на захід у бік Європи від кордону з Росією", - йдеться у публікації.

Відео дня

Також наголошується, що в умовах війни з РФ злочинці почуваються патріотами, хтось навіть відправився на фронт, інші займаються благодійністю.

Разом з тим, вказується, що між злочинним світом Росії і злочинним світом України все ще підтримується зв'язок, але за межами України. Нібито коли почалася війна, високопоставлені представники кримінальних кіл залишили Росію і Україну та попрямували у Середню Азію, країни Перської затоки та інші місця.

Війна в Україні - актуальні новини

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що Україна не має ніякого відношення до недавньої атаки дронів на Москву.

"Коаліція винищувачів" налічує вже склад з восьми країн, до них пізніше можуть приєднатися і нові держави.

За даними Міністерства оборони Великобританії, командування військами РФ постало перед гострою дилемою - посилювати прикордонні області через діяльність партизанів або позицію на окупованій частині України.