Командуванню військами Росії важко ухвалити важливе рішення, зазначили у британській розвідці / фото flickr.com/bwjones

Командування військами Російської Федерації постало перед гострою дилемою - посилювати прикордонні області через діяльність партизан чи позиції на окупованій частині України. 

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter, посилаючись на дані розвідки. У розвідці повідомили, що 1 червня партизанські групи атакували вдруге за десять днів Бєлгородську область РФ. 

За її даними, ймовірно, російські збройні сили та внутрішні війська добилися швидшого успіху у стримуванні нового рейду партизан у цей регіон, аніж минулого разу. Проте, як свідчить прес-реліз Міністерства оборони РФ, для цього довелося розгорнути увесь комплекс вогневої потужності на російській території, у тому числі ударні гелікоптери і важку термобаричну систему залпового вогню ТОС-1А.

Відео дня

"Російські командири тепер стикаються з гострою дилемою: чи слід посилити оборону у прикордонних областях Росії, чи зміцнювати їхні позиції на окупованій Україні", - йдеться у повідомленні. 

Війна з РФ - важливі новини, які варто знати

Як повідомляв УНІАН, протягом останніх тижнів бійці з "Російського добровольчого корпусу" і Легіону "Свобода Росії" активізували рейди в прикордонні Брянську і Бєлгородську області Росії. В ОПУ прогнозували, що в міру просування українського контрнаступу такі рейди будуть відбуватися частіше. 

Аналітики американського Інституту вивчення війни зауважували, що РДК і ЛСР не робили серйозних спроб встановити контроль над територією РФ під час цих рейдів. 

1 червня стало відомо, що бійці знову зайшли в Бєлгородську область РФ, почалися бої в районі Шебекіно, в тому числі з використанням танків. РДК назвав подію "другим етапом" своєї операції і опублікував кадри, на яких нібито відображено участь особового складу в бою на околиці Шебекіно.

Вас також можуть зацікавити новини: