Мусієенко оцінив, чи є загроза наступу РФ на Сумщину / колаж УНІАН, фото УНІАН, ua.depositphotos.com

Російські окупаційні війська формували наступальне угруповання в Курській області з метою проведення диверсій та рейдів на території Сумщини. Про це розповів військовий експерт Олександр Мусієнко.

"Там є населений пункт Суджа, він знаходиться десь кілометрів в 15 від кордону з Сумщиною, це Курська область. Станом ще на 30 квітня ворог формував там незначне наступальне угрупування, мета якого скоріш за все проводити рейдово-диверсійні дії на території Сумщини", – пояснив він в ефірі телемарафону.

За його словами, ворог планує посилити такі дії. Вони, швидше за все, матимуть десь такий характер, як дії окупантів на Харківщині, але "меншими силами і обсягами".

Відео дня

"Створити, як вони називають, санітарну чи буферну зону, і просто витягти туди наші війська. До цього ворог вів певну підготовку, розвідку, вони заходили своїми ДРГ, намагалися виявляти українські оборонні позиції. Тобто я думаю, що там так само може пожвавитись ворог. Не думаю, що це буде велика кількість, не думаю, що це буде на самі Суми", – резюмував він. 

Війна в Україні: активізація РФ

10 травня російські окупанти розпочали наступальні дії на Харківщині. Біля 5 ранку ворог намагався прорвати оборону українських військ. 

Ввечері 11 травня підрозділ "Гострі картузи" окремого загону спеціального призначення "Омега" Національної гвардії України повідомив, що через натиск окупантів Силам оборони довелося відійти з деяких позицій на Харківщині. 

"Росіяни вмирають пачками, але все одно тиснуть і місцями досягають успіху. Ніч буде дуже складна", – йдеться у повідомленні. 

Вас також можуть зацікавити новини: