Україна ще не отримала всю обіцяну технику, вона стане в нагоді наступного року / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Наступного року Україна може здійснити нову спробу великого контрнаступу, якщо почне готуватися до нього зараз. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив військовий експерт Михайло Притула.

"Ймовірно, нам вдасться краще підготувати контрнаступ на 2024 рік. Адже ми зможемо кількісні показники перевести в якісні. Україна до цього часу ще б отримала всю ту зброю й техніку, яку нам обіцяли наші союзники. Також зараз велика кількість наших військовослужбовців проходять підготовку й посилено вивчають іноземну техніку", – каже Притула.

Він зазначив, що майбутньому успіху ЗСУ має посприяти нинішня активність Росії на фронті.

Відео дня

"Росіяни, як втрачають техніку й особовий склад, так і будуть втрачати. За наступні 6 місяців РФ втратить багато техніки й людей. Відповідно, проблеми в них будуть збільшуватись. Тому Росія послабшає, а в нас є час посилити свої ресурси для наступальних дій. Зараз важко прогнозувати, втім час підготовки для успішного контрнаступу вже у 2024 році в нас точно є", – зауважив Притула.

Воєнні перспективи для України на 2024 рік

Нещодавно авторитетне американське видання The Wall Street Journal писало, що на тлі невдалого літнього контрнаступу та проблем із новими поставками західної зброї Україна зможе знову наступати лише навесні 2025 року. Та й то лише у випадку, якщо відносно добре пройде 2024 рік.

Телеканал CNN із посиланням на американських та європейських посадовців наводить ще похмурішу картину. Там кажуть, що без відновлення масштабних поставок зброї зі США Україна може зазнати воєнної поразки вже до літа 2024 року.

Вас також можуть зацікавити новини: