Військовий Ігор Скляр розповів про бої на Марʼїнському напрямку / фото libkos

Російські окупаційні війська активізувалися на Марʼїнському напрямку. Зважаючи на те, що Марʼїнка фактично вщент зруйнована, українські захисники ведуть оборону з руїн будинків. 

Про це розповів в ефірі "Еспресо" лейтенант ЗСУ, боєць "Легіону Свободи" Ігор Скляр. Він наголосив, що Марʼїнка стримує російську навалу вже майже 10 років. 

"Зараз ворог достатньо сильно активізувався на цьому напрямку, постійно проводячи штурми позицій Сил оборони. Українські бійці героїчно стримують штурми, бездоганно виконуючи завдання", – додав він.

Відео дня

Водночас Скляр зауважив, що Мар'їнка фактично зруйнована. Позиціями українських військ є гори будівельного сміття, які залишилися від колись красивого міста. 

"Збільшилася кількість артилерійських обстрілів та використання дронів-камікадзе з боку ворога. Але тримаємо оборону й усі рубежі", – резюмував військовий.

Війна в Україні: актуальні новини

Речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун повідомив, що українські захисники мають успіхи поблизу Вербового Запорізької області. Тим часом росіяни зосередили свої атаки на Авдіївці та Марʼїнці, які розташовані поблизу окупованого Донецька.

Водночас командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський заявив про знищення десятків росіян на Таврійському напрямку. За його словами, загальні втрати противника склали понад 140 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: