Американський посол жорстко розкритикувала Росію через удари по українській землі / фото REUTERS

Влада РФ цілодобовими розстрілами мирних українських міст показує, що зневажає чесноти миру, безпеки цивільних українських громадян і забезпечення продовольством усього світу.

Про це посол Сполучених Штатів Америки Бріджит Брінк написала у мікроблозі Twitter. "Будинки. Порти. Зерносховища. Історичні будівлі. Чоловіки. Жінки. Діти. Цілодобові посилені російські удари по Кривому Рогу, Харкову, Києву, Херсону в черговий раз дають зрозуміти, що Росія не прагне миру", - наголосила Брінк.

Дипломат додала, що російська сторона "не думає про безпеку цивільного населення та не зважає на людей у всьому світі, які покладаються на їжу з України".

Відео дня

Війна в Україні - важливі новини, які сьогодні варто знати

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 2 серпня 2023 року російські окупаційні війська атакували Україну іранськими ударними безпілотниками Shahed-136/131. Пуски "Шахедів" здійснювались із трьох напрямків - Курськ, Приморсько-Ахтарськ (РФ), Чауда (Крим).

Силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 23 ударних дрони.

Крім того, групи дронів заходили на Київ одночасно з кількох напрямків. Проте, силами і засобами ППО усі повітряні цілі - понад 10 БПЛА, були своєчасно виявлені та знищені.

Як повідомив президент України Володимир Зеленський, Росія свої удари спрямовувала по українській інфраструктурі, необхідній для експорту зерна на світові ринки.

Вас також можуть зацікавити новини: