Путіна можуть зробити винним у війні / фото ua.depositphotos.com

Політолог Андрій Піонтковський заявив, що майбутня влада Росії звинуватить нинішнього президента країни Володимира Путіна у програші війни проти України.

"Знаєте в чому вразливість Путіна у цій ситуації? Ми вже бачимо наратив, який майбутня влада Росії пропонуватиме своєму народу: ми героїчно боролися, але ми програли через зрадників. Але цей наратив набагато легше запропонувати без Путіна, додавши Путіна, якщо не до зрадників, то до винуватців у цій війні. Путіну цей наратив буде неможливо висловлювати, бо той же Пригожин починає свої заяви із того, що не ми придумали цю війну", - пояснив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

За словами Піонтковського розправа з генералами буде безжальною. На його думку, десяток з них скоріш за все розстріляють.

Відео дня

"У Путіна буде класичне "Лебедине озеро" і повідомлення, що товариш Путін допустив низку серйозних помилок в українському питанні. У нього погіршилося здоров'я, товариш Сі прислав санітарний літак і ми відправили його на тривале лікування. Я думаю, що з Путіним вони вчинять саме так. Тому що без Путіна, зваливши на нього прес вини, їм набагато легше буде представити такий наратив, який полегшує душу та надихає народ на ліквідацію ворогів та зрадників", - додав він.

Кінець путінського режиму - що кажуть експерти

Російський опозиціонер Геннадій Гудков заявляв, що Путін має реальні проблеми з психікою і не може критично оцінити ні свій провал з війною проти України, ні програшне становище на міжнародній арені. 

Екс-голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії Микола Маломуж вважає, що Путіна та очільника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина можуть вбити західні спецслужби. За словами Гудкова, Путін може стати жертвою своїх же підлеглих - очільника Міноборони Сергія Шойгу і головнокомандувача ЗС Росії Валерія Герасимова.

Вас також можуть зацікавити новини: