Через РФ Україні протягом трьох років загрожують повітряні тривоги, попередив полковник / фото Міноборони Російської Федерації / Facebook

Полковник Повітряних сил Збройних сил України Юлій Мамчур повідомив, що якщо Російська Федерація буде кожен день запускати до 10 ракет, то нашій країні на три роки забезпечені повітряна тривога.

Українська сторона лише сама віддала РФ 500 ракет, розповів Мамчур в ефір каналу "Україна 24".

"...лише 500 ракет ми самі віддали... їх (ракет у РФ - Ред.) достатньо для того, щоб по 5-10 ракет запускати кожен день, і на три роки у нас повітряні тривоги забезпечені...", - сказав співрозмовник.

Відео дня

Полковник додав, що у Росії зараз залишилося дуже мало крилатих ракет "Калібр".

"...у Росії зараз залишилися основні ракети повітряного базування, "Калібрів" дуже мало, і ми знаємо, що велика частина їх знаходиться на кораблях, два з яких вже пошкоджені...", - заявив Мамчур.

Нагадаємо, війська Росії вдерлися в Україну рано вранці 24 лютого.

Спочатку супротивник бомбив військові об'єкти, а потім атакував мирних жителів у низці населених пунктів. Перед загрозою ворожої атаки в повітрі в Україні оголошують повітряну тривогу.

На початку травня президент Володимир Зеленський сказав, що РФ вже випустила по українській території майже 2 тисячі ракет.

Вас також можуть зацікавити новини: