На Донеччині зросла інтенсивність обстрілів і ворожих штурмів /  фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Російські окупанти не полишають спроб просунутися на Донеччині. Інтенсивність обстрілів та ворожих штурмів зросла. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

"Інтенсивність обстрілів і штурмових дій ворога зросла. Лише на ранок 19 травня всього по території ОСУВ "Хортиця" за добу ворогом було здійснено 3 700 обстрілів. Це говорить про те, що ворог не полишає спроб і надалі штурмує, обстрілює наші позиції і цивільну інфраструктуру. Противник не припиняє вести обстріли різними видами озброєння, техніки", – розповів він в ефірі телеканалу "Еспресо". 

Зазначається, що найбільше ворог атакував на Покровському напрямку – від початку доби загарбники 12 разів провели штурмові дії. При цьому Волошин зауважив, що минулої доби відбулося 25 штурмів українських позицій. 

Відео дня

"Ворог намагається наростити зусилля вогневого контролю на окремих ділянках, завдаючи авіаударів, застосовуючи керовані авіаційні бомби. На напрямку Нетайлове і Яснобродівка ворог нарощував зусилля з вогневого впливу та ведення штурмових дій. Південно-західніше біля Очеретиного обстановка динамічно змінюється. На окремих ділянках, внаслідок ведення інтенсивного вогневого впливу, противник мав обмежений  тактичний успіх. На інших напрямках наші підрозділи відновлюють втрачені положення. Сили оборони проводять заходи щодо стабілізації обстановки", – додав він.

Щодо ворожих втрат на Покровському напрямку, то підтверждено знищення 5 бойових броньованих машин противника. Також росіяни втратили там 45 своїх військових. 

"Минулої доби загарбники загалом втратили 350 осіб вбитими та пораненими, а також 20 одиниць військової техніки. Це говорить про те, що ворог там також не припиняє спроб. Однак Сили оборони роблять все можливо, щоб не дати ворогу просунутися як вглиб території нашої, так і ввести певні просування", – резюмував Волошин.

Війна в Україні: важливі новини

Лінія фронту на півночі Харківської області стабілізована. У Вовчанську тривають бої ледь не за кожну вулицю. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Він зауважив, що у Вовчанську лінія фронту фактично проходить по річці Вовча.

Тим часом у 3 ОШБр розповіли про втрати росіян на Харківщині. Протягом тижня бійці бригади уразили понад 30 одиниць російської техніки та ліквідували до 500 окупантів. Зазначається, що 338 росіян – "триста", 120 – "двісті".

Вас також можуть зацікавити новини: