Ліквідована РЛС супротивника / колаж УНІАН зі скріншотів

Втрати ворога на 20 січня 2024 в Україні зросли - на південному напрямку знищено ворожу портативну радіолокаційну станцію "Фара-ПВ".

Про це повідомляють Сили спеціальних операцій Збройних сил України. РЛС "Фара" призначена для розвідки місцевості, виявлення людей і техніки, наведення і коригування вогню по виявлених цілях. Зазначається, що РЛС була знищена екіпажем 73 морського центру Сил спеціальних операцій імені кошового отамана Антіна Головатого.

"Під час ведення розвідки на Південному напрямку екіпаж БПАК (безпілотний авіаційний комплекс, - Ред.) 73-го морського центру ССО виявив портативну радіолокаційну станцію "Фара-ПВ", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що цю ворожу РЛС знищено ударним дроном. На відео видно, що портативну радіолокаційну станцію "Фара-ПВ" ворог розмістив на даху будинку у "схованці".

Важливі новини про втрати ворога на 20 січня в Україні - це варто прочитати

Як повідомляв УНІАН, раніше командування Сил спеціальних операцій України повідомляли, що бійці перемогли ворогів в бою і отримали цінний трофей - російську РЛС "Фара". Зазначалося, що ця портативна радіолокаційна станція призначена для розвідки місцевості, виявлення людей і техніки, наведення і коригування вогню по виявлених цілях. Але усі ці характеристики ніяк не завадили нашим воякам підібратися до ворога впритул і поповнити і без того чималий список трофеїв.

Варто зазначити, що станом на сьогодні Росія в Україні втратила дуже багато техніки, у тому числі 654 засоби протиповітряної оборони та 8 868 артилерійських систем.

Вас також можуть зацікавити новини: