РФ може доставити до Білорусі ядерні боєприпаси / колаж УНІАН

Існує велика ймовірність ядерного удару по території України з Білорусі, до цієї країни вже прибули російські військові для оцінки потенціалу республіки зберігати відповідну зброю.

Про це розповів військовий експерт Іван Ступак, передає "Сьогодні".

Відповідаючи на питання, наскільки висока ймовірність того, що ядерна зброя опиниться в Білорусі, чим буде порушено договір про її нерозповсюдження, експерт оцінив її на 8,5 балів з 10.

Відео дня

"Я знаю, що була така інформація, що російські війська стратегічного призначення, що відповідають за ядерну зброю, приїжджали в Білорусь, виробляли оцінку потенціалу Білорусі до моменту зберігання цієї зброї та експлуатації", - заявив Ступак.

Він уточнив, що в радянські часи в Білорусі була відповідна інфраструктура, але не факт, що вона збереглася до теперішнього часу.

"А там таке озброєння, що воно потребує особливої уваги. Вони приїхали і зараз роблять оцінку. І я так розумію, що це буде підставою для якогось звіту для російського керманича, для цього кремлівського Діда. І будуть ухвалювати рішення, чи є можливість на цю інфраструктуру перегнати всю цю ядерну зброю або ж доведеться будувати з нуля. Тобто цей час", - розповів військовий експерт.

Нагадаємо, що Путін під час недавньої зустрічі з Лукашенком заявив, що протягом найближчих місяців передасть Мінську комплекси "Іскандер-М", які можуть застосовувати, в тому числі ядерні боєприпаси.

Днями Лукашенко закликав Росію бути готовою до використання ядерної зброї.