Росіян охопила паніка через запланований контрнаступ ЗСУ / фото t.me/CinCAFU

Російські окупанти панікують в очікуванні контрнаступу ЗСУ, вони не знають, де саме він розпочнеться. Наразі путінські військові готуються оборонятися, та з підготовкою у них проблеми.

Про це "24 Каналу" розповів ветеран російсько-української війни, військовий експерт, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман. Він вважає тактику росіян провальною.

"До оборони треба готуватися. Це не обов'язково рити якісь траншеї та будувати бліндажі", – наголосив він. Як відомо, окупанти навіть вирили "мегаокоп" у Запорізькій області.

Відео дня

На сьогодні, каже експерт, охоплені панікою загарбники намагаються відтермінувати контрнаступ ЗСУ, стріляючи по всій лінії зіткнення. Навіть невелике просування українських сил змушує ворога боятися, каже Гетьман:

"Коли ворог тебе боїться – це передумова перемоги".

Контрнаступ ЗСУ - що відомо

Напередодні стало відомо, що 3-а окрема штурмова бригада здійснила успішний наступ на околицях Бахмута і просунулася, завдавши ворогові значних втрат.

14 травня радник голови Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що наразі Україна просуванням під Бахмутом реалізує "прелюдію" контрнаступу.

Політтехнолог Тарас Березовець заявляв, що влада Китаю могла попросити військово-політичне керівництво України почекати з початком контрнаступу ЗСУ до кінця турне спецпредставника Китаю, яке почалося 15 травня.

Як повідомляло видання CNN, Росія може застосовувати масштабні повітряні атаки по Україні з метою змусити Київ відкласти початок довгоочікуваного контрнаступу. 

Вас також можуть зацікавити новини: