Аналітик Згурець назвав три компоненти, яких бракує Україні для будівництва укріплень / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Представник Defense Express аналітик Сергій Згурець назвав три компоненти, яких бракує України для будівництва укріплень та ефективного захисту позицій на передовій. 

Це бетон, ліс та техніка. Зазвичай будівництвом фортифікацій по лінії оборони займаються як інженерні полки, так і військові з частин. Однак для проведення належних робіт ресурсу не вистачає, вказав Згурець в ефірі Espreso

"На лінії фронту в нас існує проблема з браком техніки, бетону й часом лісу для того, щоб облаштовувати ті траншеї, які вже викопані", - сказав аналітик. 

Відео дня

Згурець стверджує, що це питання не є чимось неочікуваним для України. Тривалий час проблему ігнорували, тож зараз її намагаються вирішити у форсажному режимі. 

Також в Силах оборони є ще одне слабке місце - захисникам не вистачає протитанкових мін - ресурсу, необхідного для замінування територій, на які можуть піти наступом окупанти. 

"За моїми оцінками, зараз Сили оборони відчувають дефіцит мін, які ми маємо вкладати в наші мінні поля", - акцентував він. 

Будівництво фортифікацій - скільки Кабмін виділив на оборону

У лютому 2024 року очільник українського уряду Денис Шмигаль заявив, що держава на рівні Кабміну дала на поточний рік 20 млрд грн з бюджету виключно на будівництво фортифікацій. Ще близько 10,7 млрд грн на цю компоненту оборони візьмуть з інших джерел фінансування, уточнив чиновник. 

Також у лютому керівник прес-служби ОСУВ "Хортиця" Ілля Євлаш уточнював, що зараз Україна займається будівництвом нових оборонних рубежів неподалік Харкова. Він казав, що Сили оборони не фіксують підготовку ворога реалізувати новий наступ на місто, однак держава намагається організувати превентивні рівні оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: